Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έκανε φτηνή δημαγωγία - Τώρα είναι φίλος με Μέρκελ-«Ολαντρέου» - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έκανε φτηνή δημαγωγία - Τώρα είναι φίλος με Μέρκελ-«Ολαντρέου»

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά μέτωπον επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού.

«Ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή, αντί προγραμματικών δηλώσεων, επιδόθηκε σε γνώριμη λαϊκίστικη δημαγωγία, σε φτηνή, εκτός τόπου και χρόνου, έκθεση ιδεών και εξαγγελίες κατά της διαπλοκής σαν κι αυτές που αόριστα και αποπροσανατολιστικά έχουν κάνει, χωρίς αντίκρυσμα, όλοι οι προκάτοχοί του» υποστήριξε.

Φρόντισε να υπενθυμίσει δε ότι το έπραξε «την ώρα που συνομολογούσε στο eurogroup 48 νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα και σχεδιάζει να λάβει άμεσα εκατοντάδες άλλα. Την ώρα που έχει ήδη εγκαινιάσει μια αδίστακτη επιχείρηση σφαγιασμού των συντάξεων και φορολεηλασίας σε βάρος αγροτών και επαγγελματιών και ο προϋπολογισμός τον οποίο κατέθεσε για το 2016 περιέχει νέα βάρη στο λαό ύψους 6,5 δισ».

Μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε ότι «όχι μόνο παρέλειψε να μιλήσει για διαγραφή – κούρεμα χρέους αλλά και ξέχασε, προφανώς για να μην ενοχλήσει τα ευρωζωνικά κατεστημένα, κάθε αναφορά στο κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές κατοχικές επανορθώσεις, επί των οποίων είχε αναλάβει ρητές και κατηγορηματικές δεσμεύσεις για τη διεκδίκηση τους».

Επεσήμανε ιοβόλα πως «δυστυχώς, όμως, ο Τσίπρας των μνημονίων και της νέας λιτότητας είναι τώρα ο στενός φίλος της Μέρκελ και του Ολαντρέου και ο υμνητής της αμερικάνικης πολιτικής και των σχεδιασμών της στην περιοχή μας» και κατέληξε: «Όσοι/ες άντεξαν να ακούσουν μέχρι τέλους τις άχαρες προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, δύσκολα θα απέφυγαν τις μελαγχολικές συγκρίσεις. Αιώνες μοιάζουν νάχουν περάσει από τις πρώτες κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου- κι όμως μας χωρίζουν από τότε μόλις οκτώ μήνες...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ