Αυτοί είναι οι 3 πιο σημαντικοί Ελληνες στη μόδα παγκοσμίως [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι 3 πιο σημαντικοί Ελληνες στη μόδα παγκοσμίως [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ιστοσελίδα Businessoffashion.com παρουσίασε τη λίστα BoF 500, την λίστα που περιλαμβάνει τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας σήμερα σε περισσότερες από 55 χώρες.

Σε αυτή βρίσκονται εκτός από σχεδιαστές και μοντέλα, φωτογράφοι, στυλίστες, fashion editors και creative dierctors.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, τα ονόματα της Μαίρης Κατράντζου, του Τομ Καρτσώτη και του Πάνου Γιαπάνη είναι αυτά που λανσάρονται στην λίστα.

Μαίρη Κατράντζου

Ξεκίνησε την ομώνυμη συλλογή της το 2008 και κέρδισε άμεσα θαυμασμό και αναγνώριση για τα μοναδικά της σχέδια.

Το 2010, της απονεμήθηκε το πολυπόθητο βραβείο Swiss Textiles και ακολούθησε το βραβείο British Fashion ως ανερχόμενο ταλέντο στη γυναικεία μόδα. Ανάμεσα στις διασημότητες που την προτιμούν υπάρχουν ηχηρά ονόματα όπως η Μισέλ Ομπάμα.

Πάνος Γιαπάνης

Γεννημένος στην Ελλάδα, ο στυλίστας και fashion editor, Πάνος Γιαπάνης είναι γνωστός για τα προχωρημένα editorial μόδας, με τη νεανική κουλτούρα. Διαθέτει μακροχρόνιες δημιουργικές σχέσεις με τον Rick Owens και τον Ricardo Tisci και έχει συνεργαστεί σε αρκετές καμπάνιες για τον Owens και τον Givenchy, καθώς και με το styling στα shows τους.

Τακτικά εργάζονται με εξέχοντες φωτογράφους μόδας όπως ο Steven Meisel, ο Nick Knight στον Mert Alas και Marcus Piggot και σε περιοδικά όπως το Vogue Italia, Harpers Bazaar και το W. Τον Απρίλιο του 2013 έγινε ο fashion director στο περιοδικό Love.

Έχει εργαστεί σε καμπάνιες για τους οίκους μόδας Chanel, Dolce & Gabbana και Stella McCartney.

Τομ Καρτσώτης

Το 1984, στα 24 του εγκατέλειψε το κολέγιο και άρχισε να φτιάχνει φτηνά ρολόγια μόδας στο Χονγκ Κονγκ με την επωνυμία Fossil. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Κώστας, ένα πρώην στέλεχος της Sanger Harris, βοήθησε να βρεθούν τα ρολόγια σε πολυκαταστήματα.

Σε λιγότερο από δέκα χρόνια αναπτύχθηκε από μια μικρή εταιρεία ρολογιών σε ένα παγκόσμιο εμπορικό Brand, πουλώντας ρολόγια, τσάντες και ρούχα αξίας 3,2 δις$ σε ετήσια βάση. Ο Τομ ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2000 και παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το 2010. Κατέχει ακόμα ένα μικρό, αλλά απόρρητο μέρος της εταιρείας.

Το 2003, ίδρυσε την εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου και εμπορικής διαχείρισης της φίρμας του, την Bedrock Manufacturing Co.

Ο Τομ δραστηριοποιείται σε καθημερινή βάση για τη διαχείριση της Bedrock και των διάφορων brands. Το 2011, ίδρυσε την Shinola που παράγει σήμερα 500.000 υψηλής ποιότητας ρολόγια το χρόνο, καθώς και ποδήλατα, δερμάτινα είδη και χειροποίητα ημερολόγια.

Με πληροφορίες από ellines.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BOF μόδα Έλληνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ