Τι θα πει ο Τσίπρας αύριο στις προγραμματικές – Οι τρεις στόχοι που θέτει - iefimerida.gr

Τι θα πει ο Τσίπρας αύριο στις προγραμματικές – Οι τρεις στόχοι που θέτει

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους τρεις στόχους που θα επιδιώξει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναμένεται να αναπτύξει αύριο Δευτέρα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Τσίπρας θα επισημάνει ότι στόχος είναι κατ' αρχήν η επιστροφή στις αγορές, αλλά – όπως θα επισημάνει - «κυρίως η επιστροφή στην ανάπτυξη».

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αντίστιξη στο πώς εννοεί ο ίδιος την ανάπτυξη και πώς τα άλλα κόμματα, της νεοφιλελεύθερης λογικής. «Υπάρχουν δυο λογικές στην ανάπτυξη: Η νεοφιλελεύθερη με την κοινωνική ισοπέδωση και η δική μας με εργαλεία αναπτυξιακό νόμο, φορολογικό σύστημα και αναδιάρθρωση των ΕΣΠΑ» θα υποστηρίξει με έμφαση.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας θα κατονομάσει τους τρεις στόχους της κυβέρνησής του:

  1. Η ελάφρυνση του χρέους
  2. Η επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης
  3. Η μεταρρύθμιση στην δημόσια διοίκηση

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην γοργή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, με στόχο την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, δεδομένου ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή, θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα στις 19:30, στην Ολομέλεια της Βουλή.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Δευτέρας μόνος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα μιλήσουν οι υπουργοί και βουλευτές. Την Τετάρτη θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με την διαδικασία να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα και την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ