Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ - Μήνυμα πολιτικής στήριξης στην ατζέντα Τσίπρα - iefimerida.gr

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ - Μήνυμα πολιτικής στήριξης στην ατζέντα Τσίπρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 22 και 23 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος της Γαλλίας επισκέπτεται την Ελλάδα έχοντας στην ατζέντα καθώς το Παρίσι ενδιαφέρεται συμμετάσχει στις ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, δίνοντας έμφαση στον ΑΔΜΗΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο υποστηρίζουν πως στη γαλλική πλευρά έχει κοστίσει σημαντικά η ήττα στη μάχη για τη διεκδίκηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που πέρασαν στη γερμανική Fraport.

Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον της γαλλικής EDF για τον ΑΔΜΗΕ και της Alstom για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι έντονο και η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και να σεβαστεί ευαίσθητες ισορροπίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα όμως η επίσκεψη Ολάντ έχει και πολιτική ατζέντα καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται να λειτουργεί παρασκηνιακά για μια προσέγγιση του κ. Τσίπρα με τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Άλλωστε, όπως εξηγούν ενημερωμένες πηγές, οι πρόσφατες επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς όσο και με τον επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, τον Ιταλό Τζιάνι Πιτέλα, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ Αθήνα επενδύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ