«Καλημέρα Αντώνη», «καλημέρα Βαγγέλη» -Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις Μεϊμαράκη-Σαμαρά - iefimerida.gr

«Καλημέρα Αντώνη», «καλημέρα Βαγγέλη» -Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις Μεϊμαράκη-Σαμαρά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Βρούτση, είχε την Κυριακή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εν όψει της έναρξης της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η τριήμερη διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι συνεδριάσεις θα συνεχιστούν με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς στις 6 και 7 Οκτωβρίου, ενώ τον λόγο θα λάβουν και οι βουλευτές.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Θα προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι θα τοποθετηθούν επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την μάχη των προγραμματικών δηλώσεων και θα μιλήσει στη βουλή το βράδυ της Τετάρτης, στην ώρα των πολιτικών αρχηγών.

«Καλημέρα Αντώνη»

Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τον νέο πρόεδρο της βουλής, ο αρχηγός της ΝΔ σηκώθηκε από το έδρανό του και πήγε πίσω, όπου καθόταν ο κ. Σαμαράς με τον οποίο αντάλλαξαν χειραψία. Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια περί έντασης μεταξύ των δύο ανδρών εξαιτίας των διαφορετικών προσεγγίσεών τους στο ζήτημα της διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς είχε εισηγηθεί το βράδυ των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου στον κ. Μεϊμαράκη να μη σπεύσει να κινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, ενώ οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπαινίσσονται ότι, ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Καλημέρα Αντώνη», «καλημέρα Βαγγέλη» -Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις Μεϊμαράκη-Σαμαρά | iefimerida.gr 0


Ο διάλογος που είχαν οι δυο άντρες μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν, σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο εξής:

«Πρόεδρε, προς Θεού, δεν υπάρχει τίποτε από αυτά που έπαιξαν χθες στα ΜΜΕ», είπε ο κύριος Μεϊμαράκης. Για να λάβει από τον κύριο Σαμαρά την απάντηση: «Εντάξει Βαγγέλη».

«Καλημέρα Αντώνη», «καλημέρα Βαγγέλη» -Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις Μεϊμαράκη-Σαμαρά | iefimerida.gr 1

Μια μέρα νωρίτερα, κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, οι κκ Μεϊμαράκης και Σαμαράς δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, ενώ κατεγράφη και στιγμιότυπο στο διάδρομο που κατά αυτόπτες μάρτυρες ο αρχηγός της ΝΔ εμφανώς απέφυγε να χαιρετίσει τον προκάτοχό του.

Ωστόσο, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, δεν έγινε προσπάθεια από τον ίδιο να σπάσει ο πάγος με τον Αντώνη Σαμαρά.

Συναντήθηκαν στον διάδρομο της αίθουσας της ολομέλειας της βουλής και απλώς αντάλλαξαν έναν χαιρετισμό, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις: "Καλημέρα Αντώνη", "Καλημέρα Βαγγέλη".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ