Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] - iefimerida.gr

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην συγκλονιστική και πολυτάραχη σχέση της Αβα Γκάρντερ και του Φρανκ Σινάτρα αναφέρεται το νέο βιβλίο του Τζον Μπράντι «Frank & Ava: In Love And War»

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '40, μία περίοδο που «το Χόλιγουντ ήταν ένα τεράστιο κρεβάτι» όπως είχε πει χαρακτηριστικά η ίδια η Γκάρντερ. Ισως αυτή η σεξουαλική απελευθέρωση να συνδεόταν με το τέλος του πολέμου.

Ο Φρανκ ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του Νάνσι όταν άρχισε η σχέση τους, και το ειδύλλιο έγινε το πρώτο «ριάλιτι σόου» της Αμερικής, με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους να τους κυνηγούν σε όλο τον κόσμο. Παντρεύτηκαν το 1951 όταν ο Φρανκ ήταν 35 και η Αβα 28, ωστόσο παρά τον αμοιβαίο τους έρωτα, ο γάμος τους έμοιαζε περισσότερο με πολεμική σύρραξη.

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Για τον Φρανκ, ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι, αλλά στην πραγματικότητα, η Αβα -που ο Τύπος την ονόμαζε «τυφώνα»- είχε εντελώς αντίθετη γνώμη και έκανε πάντα το δικό της.

«Αν ξεκινήσεις πόλεμο με μια χώρα, μπορεί και να κερδίσεις. Αν ξεκινήσεις πόλεμο με μία γυναίκα, δεν έχεις καμία τύχη. Το καλύτερο που μπορείς να ελπίζεις είναι μια περιστασιακή ανακωχή» είχε προειδοποιήσει έξυπνα τον Σινάτρα ο φίλος του Τόνι Κονσίλιο.

Πράγματι, η αρχική τους εκεχειρία δεν κράτησε για πολύ. Μετά από μόλις λίγους μήνες, η Αβα παραπονέθηκε για τη σεξουαλική ζωή της στον πρώην σύζυγό της, τον Αρτι Σο: «Εσυ ξέρεις καλύτερα απ' όλους ότι μου αρέσει το άγριο. Ο Φρανκ είναι αδύναμος. Είναι σαν να είσαι στο κρεβάτι με μια γυναίκα. Είναι τόσο μαλθακός που νομίζω ότι θα σπάσει»

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Βέβαια η εμφανής δυσαρέσκεια της δεν την σταμάτησε από το να ζηλεύει. Τον Οκτώβριο του 1952, η Λάνα Τέρνερ, μία από τις πολλές πρώην του Φρανκ και φίλη της Αβα, ρώτησε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σπίτι του Φρανκ στο Παλμ Σπρινγκς για ένα Σαββατοκύριακο με το φίλο της.

Ο Φρανκ έδωσε το okay, αλλά όταν το άκουσε η Αβα τσακώθηκαν άσχημα και ο τραγουδιστής έφυγε από το αυτοκίνητό τους έξαλλος φωνάζοντας «πάω στο Παλμ Σπρινγκς να **** τη Λάνα Τάρνερ»

Η Αβα τον ακολούθησε και όταν έφτασε στο σπίτι, οι κουρτίνες ήταν κλειστές. Η Αβα χτύπησε το κουδούνι και ο Μπεν Κολ, μάνατζερ τόσο της Αβα όσο και της Λάνα, άνοιξε την πόρτα και της έδειξε την Λάνα και τον Φρανκ να κάθονται στο μπαρ με ένα ποτό.

Μπαίνοντας μέσα, η Αβα κοίταξε τον Φρανκ και είπε: «Νόμιζα πως είχες έρθει εδώ για να *** τη Λάνα». Αυτό ήταν. Η Λάνα αποχώρησε και ο Φρανκ έγινε έξω φρενών. Η Αβα αποφάσισε να πάρει τα πράγματά της από το σπίτι, αλλά ο Φρανκ άρπαξε και πέταξε τα πράγματα της στο δρόμο και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Ο καυγάς έγινε πρωτοσέλιδο. Ηταν η αρχή του τέλους του γάμου τους.

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τον Νοέμβριο, η Αβα ξεκίνησε τα γυρίσματα για την ταινία Mogambo στην Κένυα. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έκανε μία ατασθαλία με τον επαγγελματία κυνηγό που τους συμβούλευε για τις σκηνές με τα ζώα και έγινε επίσης φίλη με την συμπρωταγωνίστρια της Γκρέις Κέλι.

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Γκρέις Κέλι μάλιστα διασκέδαζε πολύ με την αθυροστομία και τα σεξουαλικά πειράγματα της Αβα. Στην ταινία συμμετείχαν επίσης αληθινοί πολεμιστές της φυλής Γουατούσι ως κομπάρσοι. Μια μέρα, η Αβα είπε στην Γκρέις «Αναρωτιέμαι αν έχουν τόσο μεγάλη όσο λέγεται». «Σταμάτα, να μιλάς έτσι» της είπε η Γκρέις, ωστόσο η άτακτη Αβα τράβηξε το περίζωμα ενός από τους πολεμιστές και στη συνέχεια γύρισε στην Γκρέις λέγοντας: «Του Φρανκ είναι μεγαλύτερο από αυτό».

Οταν ολοκληρώθηκε η ταινία, η Αβα πήγε για διακοπές στη Μαδρίτη, όπου σύναψε σχέση με τον Λουί Μιγκέλ Ντομινγκίν, κορυφαίο ταυρομάχο της χώρας. Ο Φρανκ, εν τω μεταξύ, είχε κάνει την επιστροφή του στον κινηματογράφο με την ταινία From Here To Eternity, που πρωταγωνίστησε επίσης η Ντέμπορα Κερ.

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Οταν ο Φρανκ και η Αβα βρέθηκαν αργότερα στο ξενοδοχείο Ritz στη Νέα Υόρκη το 1953, ο άνθρωπος του ασανσέρ είπε: «Ω, ο κ Sinatra, την τελευταία φορά που ήταν εδώ ήταν με την κυρία Κερ» Ωχ, σκέφτηκε η Αβα, οι συμπρωταγωνιστές ήταν εδώ μαζί. Οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν σε τέτοιο βαθμό που μία μέρα ο Φρανκ πήρε την Αβα και της είπε ότι κοιμήθηκε με άλλη γυναίκα.

«Ημουν βαθιά πληγωμένη. Ηξερα τότε ότι είχαμε φτάσει στο απροχώρητο», είπε η Αβα. «Και όχι, γιατί δεν αγαπιόμασταν πια, αλλά γιατί η αγάπη μας είχε τόσο κακοποιηθεί και τραυματιστεί, ώστε δεν ξέραμε αν θα μπορούσε να σταθεί πια»

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Στις 23 Οκτωβρίου, το ζευγάρι εξέδωσε μια κοινή ανακοίνωση διαζυγίου «αφού απρόθυμα εξάντλησαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβιβάσουν τις διαφορές τους». Ο Σινάτρα ήταν συντετριμμένος.

Εμενε με τον Τζίμι βαν Χιούσεν στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου, όταν ο τραγουδιστής γύρισε στο διαμέρισμα στις 2 τη νύχτα και βρήκε τον Φρανκ πεσμένο στο πάτωμα με τον αριστερό του καρπό χαραγμένο. Ο Σινάτρα πέρασε δύο ημέρες στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι είχε ένα ατύχημα με σπασμένο γυαλί.

Hταν απλά μία από τις πολλές απόπειρες αυτοκτονίας του. Η Αβα είχε πει κυνικά κάποτε, ότι χρειαζόταν ημερολόγιο για να παρακολουθήσει κανείς τις αμέτρητες απόπειρες αυτοκτονίας του Σινάτρα. Ωστόσο εκείνος προσπάθησε να αναθερμάνει τη σχέση τους.

Το 1956, ο Σινάτρα γύριζε το The Pride And The Passion, ένα δράμα στην περίοδο των Ναπολεόντειων πολέμων. Η Αβα ήταν ήδη στο cast όταν υπέγραψε ο Φρανκ και έτσι σκέφτηκε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία για τη συμφιλίωση. Στη συνέχεια, όμως η Αβα αποχώρησε.

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Παρέμεινε ωστόσο στην Ισπανία όπου γίνονταν τα γυρίσματα. Ο Φρανκ έφτασε στη χώρα με την τραγουδίστρια Πέγκυ Κόνελι, με την οποία έβγαινε τότε. Η Πέγκυ ήταν στη σουίτα του, όταν ο Φρανκ έλαβε μια κλήση από την Αβα. «Θα πας να την δεις;» ρώτησε η Κόνελι. Προφανώς ο Σινάτρα πήγε και μέσα σε λίγες ώρες η Πέγκυ τα μάζεψε και έφυγε από τη χώρα για ένα σύντομο ταξίδι.

Οταν επέστρεψε στη σουίτα μετά το ταξίδι της, η Αβα καθόταν στον καναπέ του σαλονιού, φορώντας το μπουρνούζι του Φρανκ, διαβάζοντας μια εφημερίδα. «Πρόκειται για μία δυσάρεστη κατάσταση, έτσι δεν είναι;» είπε η Κονέλι, αλλά η Αβα την κοίταξε με δολοφονικό βλέμμα και δεν είπε τίποτα.

Στη συνέχεια η Κονέλι, έφυγε για να συναντήσει τον Σινάτρα για το μεσημεριανό γεύμα «Πώς ήταν τα πράγματα στο ξενοδοχείο;» τη ρώτησε. «Συνωστισμός» απάντησε η Κονέλι και ο Φρανκ ατάραχος ρώτησε «Ω, ήταν κι αυτή ακόμα εκεί;»

Τον επόμενο χρόνο η Αβα κατέθεσε και επίσημα τα χαρτιά για το διαζύγιο, το οποίο τους χορηγήθηκε στις 5 Ιουλίου. Ομως τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Σύμφωνα με την κόρη του Φρανκ Τίνα, από τις αρχές του 1960 «Ο μπαμπάς και η Αβα είχαν ένα ταραχώδες ειδύλλιο που τιτλοφορούσαν ως φιλία, και κανείς δεν το αντικαθιστούσε» Η Αβα άφησε ένα κενό στη ζωή του.

Ηταν στο απόγειο της καριέρας του, κέρδιζε εκατομμύρια, αλλά δεν ήταν ευχαριστημένος. Οι φίλοι τον θυμούνται να κάθεται στο PJ Clarke, ένα αγαπημένο μπαρ της Νέας Υόρκης, και κοίταζε μελαγχολικά το ποτήρι του μπέρμπον του και το τζουκμποξ του έπαιζε το τραγούδι του Fool to Want You, μία εκδοχή του τραγουδιού της Μπίλι Χόλιντει, που είχε ηχογραφήσει για την Αβα.

Οταν ο Φρανκ γύρναγε το Express Von Ryan στην Ιταλία, το στούντιο του έδωσε μια βίλα έξω από τη Ρώμη. Η Αβα πέρασε λίγες μέρες μαζί του και ο ηθοποιός Μπραντ Ντέξτερ τους έβγαλε μαζί για δείπνο ένα βράδυ.

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 8

«Ο Φρανκ εξακολουθούσε να προσπαθεί να αναβιώσει τη σχέση τους αλλά ήταν οδυνηρό για αυτόν να βλέπει τη γυναίκα που λάτρευε να καταστρέφει τον εαυτό της με αλκοόλ» δήλωσε ο Ντέξτερ.

«Ηταν η μόνη γυναίκα που αγάπησα σε όλη μου τη ζωή» έλεγε ο Φρανκ «και κοίτα τη, έχει μετατραπεί σε μία διαλυμένη αλκοολικιά»

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Το 1968, η Αβα έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Φρανκ: «Σε χρειάζομαι. Έλα αμέσως». Ηταν σοβαρά άρρωστος με πνευμονία. Ηταν καθηλωμένος στο κρεβάτι σε μια σουίτα ξενοδοχείου του Μαϊάμι, με τους αγαπημένους του γύρω. Η Αβα έφτασε από το Λονδίνο. «Μου είπαν ότι πεθαίνεις. Ταξίδεψα 24 ώρες για να φτάσω εδώ» του είπε μόλις τον είδε.

«Χαίρεσαι που με βλέπεις μωρό μου» ρώτησε ο Σινάτρα και η Αβα έγινε έξαλλη: «Με κοροιδεύεις; Ηρθα γιατί νόμιζα ότι πεθαίνεις. Τι πάει στραβά με σένα; Ξέρεις τι πέρασα για να έρθω εδώ;»

«Ακου κυρία μου είμαι άρρωστος. Τι ήρθες εδώ για να με συγχίσεις; Φύγε τότε» απάντησε εξίσου έξαλλος ο Φρανκ και η Αβα επέστρεψε αμέσως στο Λονδίνο.

Το 1972 μετακόμισε μόνιμα εκεί, σε κοντινή απόσταση από το Harrods, με το οποίο είχε κάνει μία συννενόηση ο Σινάτρα. Για τα γενέθλιά της κάθε χρόνο της έστελνε ένα τεράστιο μπουκέτο λουλουδιών, το οποίο έβαζε στην κρεβατοκάμαρά της, όπου μαραινόταν και παρέμενε εκεί μέχρι το επόμενο έτος, όταν ένα φρέσκο μπουκέτο το αντικαθιστούσε.

Φράνκ Σινάτρα- Αβα Γκάρντερ: Μία σχέση μίσους και πάθους [εικόνες] | iefimerida.gr 10

«Θα μπορούσαν να είμαστε σε διαφορετικές πόλεις, διαφορετικές χώρες, αλλά ποτέ δεν ήμασταν χώρια» έλεγε η Αβα.

«Ο Φρανκ θα μου τηλεφωνούσε από τη Μαδρίτη, το Λονδίνο, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, όπου έτυχε να είναι, και έλεγε 'Αβα ας προσπαθήσουμε ξανά' και έλεγα εντάξει και παράταγα τα πάντα. Και όταν τον έβρισκα ήταν παράδεισος αλλά δεν κρατούσε περισσότερο από 24 ώρες. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν λειτουργούσε»

Το 1986, η Αβα έπαθε εγκεφαλικό και πέρασε δύο μήνες στο νοσοκομείο. Αρνήθηκε τις επισκέψεις, αλλά κάθε φορά που έπαιρνε ο Σινάτρα, οι νοσοκόμες κρατούσαν το τηλέφωνο στο αυτί της.

Τελικά η Αβα πέθανε ένα μήνα μετά την 67η ημέρα των γενεθλίων της, στις 25 Ιανουαρίου, 1990. Εγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, όπως και ο θάνατος του Σινάτρα το 1998 στην ηλικία των 82 ετών.

Ο Φρανκ και η Αβα ήταν τόσο βαθιά προβληματικοί, ιδιαίτερα φιλόδοξοι σε μία Χολιγουντιανή σχέση γεμάτη λάμψη, θλίψη και πόνο. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια της ζωής τους έφτασαν σε μια βαθιά φιλία, όπως η ειδική συμπόνια δύο ανθρώπων που έζησαν πολλά χρόνια μαζί στα καλά και τα άσχημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ