Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κυανή Ακτή [εικόνες] - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κυανή Ακτή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες οι οποίες έπληξαν το βράδυ του Σαββάτου την Κυανή Ακτή, στη νοτιοανατολική Γαλλία, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.

Οι δρόμοι στις Κάννες και τη Νίκαια πλημμύρισαν, ανάμεσά τους και η διάσημη λεωφόρος Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Συνολικά 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί στην περιφέρεια Αλπ-Μαριτίμ, ενώ τα σωστικά συνεργεία βρέθηκαν αντιμέτωπα με τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο σύνολο των πληγεισών περιοχών.

Πέντε από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Μαντελιέ λα Ναπούλ, δυτικά των Καννών, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι κοντά στις Κάννες, όταν προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητο από ένα πλημμυρισμένο τούνελ και αργότερα τρεις άνθρωποι πνίγηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στην Αντίμπ και ένας ακόμη κοντά σε έναν χώρο στάθμευσης στις Κάννες.

Οι αρχές τόνισαν ότι αυτός «ο απολογισμός δεν είναι ο οριστικός, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών πρόσβασης» στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Περίπου 12 τρένα ακινητοποιήθηκαν στους σταθμούς στη νοτιοανατολική Γαλλία, με εκατοντάδες επιβάτες, σύμφωνα με τον όμιλο SNCF, ενώ το δευτερεύον οδικό δίκτυο ήταν ακόμη αδιάβατο σε πολλά σημεία και τμήμα του αυτοκινητοδρόμου A8 είναι πλημμυρισμένο.

Στην Γαλλική Ριβιέρα πάνω από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Βρετανοί και Δανοί, αποκλείστηκαν και κατέλυσαν προσωρινά στο τερματικό του αεροδρομίου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τη Météo France, τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, το μέτωπο των καταιγίδων που σάρωσε τη νοτιοανατολική Γαλλία πέρασε γύρω στη 01:00 τοπική ώρα.

Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κυανή Ακτή [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κυανή Ακτή [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κυανή Ακτή [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κυανή Ακτή [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία κυανή ακτή καταιγίδα πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ