Σουλτς: Πλήγμα για το σύνολο της γερμανικής οικονομίας το σκάνδαλο Volkswagen - iefimerida.gr

Σουλτς: Πλήγμα για το σύνολο της γερμανικής οικονομίας το σκάνδαλο Volkswagen

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους φόβους του για τις συνέπειες που θα έχει το σκάνδαλο της Volkswagen στο σύνολο της γερμανικής οικονομίας εξέφρασε ο Μάρτιν Σουλτς.

Αναφερόμενος στο σάλο με το λογισμικό παραποίησης των τιμών των εκπομπών ρύπων αυτοκινητοβιομηχανίας, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας της χώρας υποβαθμίζουν τον ευρύτερο οικονομικό κίνδυνο για τη Γερμανία από το σκάνδαλο, ο Σουλτς δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψή τους.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη γερμανική οικονομία συνολικά», είπε μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ. «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τι συνέβαινε στη Volkswagen είτε από αμέλεια ή πιθανόν ακόμη και με εγκληματική πρόθεση», πρόσθεσε, αλλά εκτίμησε ότι ως ισχυρή εταιρεία, η Volkswagen μπορεί να ξεπεράσει την κρίση.

Το σκάνδαλο απειλεί τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, παραδέχθηκε από την πλευρά του ο Χανς Ντίτερ Πετς, ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος του ομίλου της Volkswagen, αλλά πρόσθεσε ότι μπορεί να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag.

Η διεύθυνση της VW έβαλε «στην άκρη» ένα ποσό 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του κόστους του σκανδάλου, όμως αναλυτές προβλέπουν πως το πραγματικό κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο. Η VW έχει ανακοινώσει ότι θα χρειαστεί να ανακαλέσει για επισκευή έως και 11 εκατ. αυτοκίνητα και βαν οι κινητήρες των οποίων έχουν εγκατεστημένο παράνομα λογισμικό φτιαγμένο για να παραποιεί τις τιμές των εκπομπών ρύπων σε περίπτωση ελέγχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρτιν Σουλτς σκάνδαλο Volkswagen
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ