Πιέζει ξανά ο Κάμερον για έγκριση βρετανικών επιθέσεων στη Συρία -Εναντίον τζιχαντιστών - iefimerida.gr

Πιέζει ξανά ο Κάμερον για έγκριση βρετανικών επιθέσεων στη Συρία -Εναντίον τζιχαντιστών

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιέσεις για ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων ώστε να πάρει την έγκριση για στρατιωτική δράση στη Συρία εξακολουθεί να ασκεί ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με την Telegraph, ότι οι επιθέσεις των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία «μπορεί κάλλιστα να καταστούν εφικτές» ενώ έχει ταχθεί υπέρ της επέκτασης των βρετανικών αεροπορικών επιδρομών που γίνονται στο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας, επικαλούμενος πολλούς λόγους.

Το 2013, ο Κάμερον είχε ηττηθεί σε μια ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο με το ίδιο αίτημα. Κατά συνέπεια, οι βρετανικοί βομβαρδισμοί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους διεξάγονται μέχρι τώρα μόνο στο γειτονικό Ιράκ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν πιστεύει πως η ρωσική στρατιωτική ανάμιξη στον συριακό πόλεμο θα έπρεπε να αποτρέψει την προσπάθεια της Βρετανίας να πλήξει τους τζιχαντιστές. «Αυτό για το οποίο είμαι σαφής είναι το ότι μια από τις μεγαλύτερες απειλές στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε είναι αυτή, η απειλή της τρομοκρατίας», φέρεται να είπε ο Κάμερον την παραμονή του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία.

Κάνοντας εξάλλου μια ανακοίνωση που θα ικανοποιήσει πολλά στελέχη του κόμματός του, ο Κάμερον είπε πως θα «ενισχύσει» τις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικά τις επίλεκτες μονάδες της SAS και ότι η κυβέρνησή του θα προκρίνει την αγορά 20 νέων τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών Protector στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ