Σε ποια προαπαιτούμενα θα πει «όχι» η Δημοκρατική Συμπαράταξη - iefimerida.gr

Σε ποια προαπαιτούμενα θα πει «όχι» η Δημοκρατική Συμπαράταξη

(SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά συνείδηση κάλεσε η Φώφη Γεννηματά τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσουν για τον πρόεδρο της Βουλής.

Στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε και τα «όχι» που θα πει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε κάποια από τα προαπαιτούμενα, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, «όχι» είπε η κ. Γεννηματά στην αύξηση του ΦΠΑ για τους αγρότες, στις μεγάλες περικοπές των συντάξεων, στο 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, στις απολύσεις και στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου της βουλής, αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει να μην δοθεί θετική ψήφος στον Νίκο Βούτση, αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση, πρόταση που έκανε αποδεκτή η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για το ΠΑΣΟΚ ορίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και δεύτερος από τη ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας αναλαμβάνει ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα προταθεί ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ακόμη, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας εξελέγη ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ κατανεμήθηκαν και οι αρμοδιότητες των βουλευτών για να παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο ανά υπουργείο ως εξής:

Μακεδονίας Θράκης, Ναυτιλίας: Γιώργος Αρβανιτίδης
Εξωτερικών και Άμυνας: Λεωνίδας Γρηγοράκος
Πολιτισμού και Αθλητισμού: Χαρούλα Κεφαλίδου
Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Αποκέντρωσης: Γιάννης Κουτσούκος
Ανάπτυξης, Οικονομίας, Τουρισμού: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Παιδείας: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Γιάννης Μανιάτης
Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη: Θόδωρος Παπαθεοδώρου
Αγροτικής Ανάπτυξης: Μιχάλης Τζελέπης
Εργασίας, κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ