Δεκτή η ένσταση Γεωργιάδη -Υποψήφιος και αυτός στη ΝΔ - iefimerida.gr

Δεκτή η ένσταση Γεωργιάδη -Υποψήφιος και αυτός στη ΝΔ

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από ένα θρίλερ μερικών ωρών, τελικά και ο Αδωνις Γεωρδιάδης θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έγινε δεκτή η ένστασή του.

Αρχικά η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη απορρίφθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, ως εκπρόθεσμη, καθώς υπήρξε καθυστέρηση μόλις λίγων λεπτών στην υποβολή της. Ομως, σήμερα το πρωί συνεδρίασε εκ νέου η Επιτροπή, που τελικά έκανε αποδεκτή την ένσταση του κ. Γεωργιάδη. Ετσι, μαζί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

«Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, τον κ. Παπαμιμίκο ότι έγινε δεκτή η ένστασή μου και προχωράει κανονικά η υποψηφιότητά μου», ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος βρέθηκε από νωρίς το πρωί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να αφήσει αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου και της Επιτροπής για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. «Η απόφαση της ΚΕΦΕ ήταν τυπικώς ορθή και για αυτό ουδέποτε κατηγόρησα μέλη της ΚΕΦΕ ότι ενήργησαν με δόλιο τρόπο. Εφήρμοσαν κατά γράμμα τον κανονισμό. Είναι δικό μου σφάλμα ότι καθυστέρησα και πάνω στον πανικό μου δεν ενημέρωσα για αυτή την καθυστέρηση. Καμία αιχμή κατά της επιτροπής», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης, ευχαριστώντας τα μέλη της ΚΕΦΕ και ιδιαίτερα τον κ. Παπαμιμίκο για την έκτακτη συνεδρίαση.

Ακόμη, ευχαρίστησε τους άλλους υποψήφιους για την αντίδρασή τους. «Ο πρώτος που μου τηλεφώνησε ήταν ο κ. Μεϊμαράκης και μου δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, ενώ ακολούθησαν ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μητσοτάκης. Είμαστε συναγωνιστές, δεν εω κανέναν αντίπαλο στη ΝΔ», είπε και συμπλήρωσε ότι ο μόνος αντίπαλός του είναι «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και σας διαβεβαιώνω ότι θα τον κερδίσω αν με εκλέξουν οι Νεοδημοκράτες».

Ο κ. Γεωργιάδης όμως έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα της υποψηφιότητάς του. «Με συγκίνησε με την ξεκάθαρη πολιτικά στάση που έλαβε», ανέφερε.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ για την ένσταση

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ η ένσταση του κ. Γεωργιάδη, για τους λόγους ανωτέρας βίας που αναφέρει ο βουλευτής σε αυτή και με βάση τις εξηγήσεις που έδωσε στην Επιτροπή, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

Αναλυτικά:

«Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξέτασε την από 2.10. 2015 έγγραφη ένσταση του μέλους του κόμματος κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά της χθεσινής της απόφασης, με την οποία είχε απορρίψει ομόφωνα το φάκελο της υποψηφιότητάς του, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού και της από 24.9.2015 υπ’ αρ. 2 απόφασή της, λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης και αφού άκουσε τις προφορικές εξηγήσεις του ενιστάμενου, τον οποίο είχε προηγουμένως καλέσει να εμφανιστεί ενώπιoν της , ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1 ) Έκανε τύποις δεκτή την ένσταση.

2) Εξέτασε την ένσταση κατ’ ουσία και αποφάσισε να την κάνει αποδεκτή, κατά πλειοψηφία για τους λόγους ανωτέρας βίας που αναφέρονται σ’ αυτήν σε συνδυασμό με τις προφορικές εξηγήσεις που έδωσε ενώπιόν της ο ενιστάμενος ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε την ΚΕΦΕ, ως όφειλε, για την πιθανή καθυστέρηση της προσέλευσής του. Πέραν της ένστασης και των προφορικών εξηγήσεων του ενιστάμενου, η ΚΕΦΕ έλαβε υπόψη της και συνεκτίμησε τις απόψεις που εξέφρασαν δημόσια και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

3) Προχώρησε σε αποσφράγιση του φακέλου της υποψηφιότητας του ενιστάμενου, χωρίς την παρουσία του και διαπίστωσε την ύπαρξη των υπογραφών 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Κατά τα λοιπά, θα ακολουθήσει και στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη η ίδια διαδικασία εξέλιξης των υπογραφών που συνοδεύουν την υποψηφιότητά του, η οποία ακολουθείται και για τους άλλους τρεις υποψηφίους που ανακοινώθηκαν χθες, μετά το πέρας της οποίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα προβεί στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων και την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άδωνις Γεωργιάδης υποψηφιότητα ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ