Η Βουλή πιάνει ξανά δουλειά – Ορκωμοσία νέων βουλευτών το Σάββατο το πρωί - iefimerida.gr

Η Βουλή πιάνει ξανά δουλειά – Ορκωμοσία νέων βουλευτών το Σάββατο το πρωί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει και πάλι η Βουλή, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Από αύριο Σάββατο πιάνει πάλι δουλειά, καθώς συγκαλείται εκ νέου για πρώτη φορά με την νέα σύνθεση της.

Ετσι, παράλληλα κηρύσσεται η έναρξη της ΙΖ κοινοβουλευτικής περιόδου (Α' Σύνοδος). Σύμφωνα με την ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας, στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου θα ορκιστούν οι βουλευτές και την Κυριακή, στις 4 Οκτωβρίου, στις 11:00 επίσης το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει τον νέο της Πρόεδρο. Του Σώματος θα προεδρεύσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπροέδρους της προηγούμενης Βουλής.

Το Σάββατο θα γίνει ο ορκωμοσία των νεοεκλεγμένων βουλευτών όπως προέκυψαν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Την Κυριακή θα γίνει η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή αρχικά του Προέδρου (αναμένεται να πλειοψηφήσει ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ) που θα διαδεχθεί την Ζωή Κωνσταντόπουλου και στη συνέχεια των άλλων μελών του προεδρείου. Από τη ΝΔ, θέση αντιπροέδρου αναμένεται να διεκδικήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ