Υγιή και λαμπερά νύχια με 5 ανέξοδους τρόπους - iefimerida.gr

Υγιή και λαμπερά νύχια με 5 ανέξοδους τρόπους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάσταση των νυχιών αντανακλά την υγεία του ατόμου. Το καλό όμως είναι πως για να τα διατηρήσετε περιποιημένα και δυνατά, δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε μια περιουσία.

Η συνεχή συντήρηση των νυχιών είναι εξίσου σημαντική με την καθόλου φροντίδα αυτών. Σε μια λίστα, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε αποτελεσματικούς τρόπους να κρατήσετε τα νύχια σας σε άριστη κατάσταση.

Καθημερινή ενυδάτωση

Για να προστατέψετε τα νύχια σας από το ξεφλούδισμα ή το «σκάσιμο», καλό θα ήταν να τα ενυδατώνετε καθημερινά. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα, που θα «κλειδώνει» την υγρασία στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Επίσης, εντάξετε στην ρουτίνα σας την εφαρμογή ενός λαδιού, για τα νύχια κάθε βράδυ. Κάνετε μασάζ, για να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους. Προτιμήστε ελαιόλαδο ή καρύδα, που είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

«Απαλή» συντήρηση

Πιέζοντας τα πετσάκια ή κόβοντάς τα, κάνετε περισσότερο κακό απ' ότι καλό, καθώς δημιουργείτε κίνδυνο μόλυνσης στην κοίτη του νυχιού. Καλό θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν κάνετε μανικιούρ.

Γυαλίστε τα νύχια σας

Το γυάλισμα των νυχιών θα πρέπει να γίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να αποκατασταθεί η γυαλάδα τους. Ετσι, θα ενισχύσετε την φυσιολογική τους ανάπτυξη. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα με φυσικές ίνες. Με απαλές κινήσεις προς τα έξω, ώστε να μην πιέζονται τα πετσάκια. Μπορείτε να το κάνετε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Προστατέψετε τα νύχια σας

Το πλύσιμο των χεριών μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία. Οταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, προτιμήστε να φοράτε λαστιχένια γάντια, ώστε να μείνουν μακριά από το νερό και το σαπούνι, το οποίο μπορεί να στεγνώσει επάνω τους.

Κάνετε διάλειμμα από το μανικιούρ

Το συχνό μανικιούρ μόνο καλό δεν κάνει στα νύχια. Το κόψιμο και το σπρώξιμο των πετσων εκθέτουν τα νύχια σε βακτήρια. Τα μανό περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες που μπορούν να αφαιρέσουν την υγρασία.

Παράλληλα, καλό θα ήταν να μην τα εκθέτετε σε ακτίνες UV, αν προτιμάτε το τζελ. Η συνεχής έκθεση μπορεί να γεράσει το δέρμα και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Πηγή: healthydietbase.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νύχια περιποίηση ανέξοδος τρόπος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ