Ολο το παρασκήνιο στη μάχη για τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους στον ΣΥΡΙΖΑ -Οι «53» θέλουν την Τασία - iefimerida.gr

Ολο το παρασκήνιο στη μάχη για τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους στον ΣΥΡΙΖΑ -Οι «53» θέλουν την Τασία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το... σαφάρι για να βρεθούν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με την επιστροφή Τσίπρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

Απόλυτα αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως η πρόταση των «53» είναι ένας εκ των τριών να είναι είτε η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, είτε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Ποιοι ακούγονται για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Μπαλαούρας φαίνεται να… προπορεύεται, καθώς χαίρει ευρύτερης αποδοχής στο κόμμα.

Δυνατά, τέλος, εξακολουθούν να παίζουν τα ονόματα των Σωκράτη Φάμμελου, Γιώργου Βαρεμένου, ενώ από τις γυναίκες ακούγονται και τα ονόματα των κυριών Κασιμάτη και Καρακώστα.
Εχει ακουστεί και το όνομα του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, που είχε αναλάβει χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον ανασχηματισμό, και ακούγεται πως ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση, κάτι που δεν βλέπουν με κακό μάτι στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της «Ομάδας των 53» βάζουν εμπόδια, αφού μόλις χθες οι πληροφορίες ήθελαν να απαντούν «όχι» για θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ενδεικτικό είναι πως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν θέλησε να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα και οι πληροφορίες λένε πως αποκλείεται να δεχθεί καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στις 2 μ.μ., λίγο μετά την ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί.

Ο Χρήστος Μαντάς γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Γραμματέας της ΚΟ θα παραμείνει -εκτός μεγάλου απροόπτου- ο Χρήστος Μαντάς, ο οποίος πρόσκειται στους «53», ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ. Τέλος, όπως όλα δείχνουν, στη συνεδρίαση της ΚΟ θα δοθούν και οι καθιερωμένες πρώτες «οδηγίες» στους νεοεκλεγέντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Μόνος σίγουρος ο Βούτσης
Όσο για τον πρόεδρο της Βουλής, όπως είναι ήδη γνωστό, θα προταθεί ο κ. Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, έχει «κλειδώσει» η θέση του α’ αντιπροέδρου για τον Τάσο Κουράκη (ο οποίος δεν πήρε υπουργικό χαρτοφυλάκιο). Οσο για τη μία από τις άλλες δύο θέσεις, ακούγεται το όνομα της κας Χαράς Καφαντάρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ