Θεοδωράκης στην ΚΟ: To Ποτάμι δεν θα ψηφίσει κανένα νέο φόρο - iefimerida.gr

Θεοδωράκης στην ΚΟ: To Ποτάμι δεν θα ψηφίσει κανένα νέο φόρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην ΚΟ του Ποταμιού ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε θα ψηφίσει νέο φόρο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι υπό όρους θα δοθεί η θετική ψήφος στον Ν.Βούτση για την προεδρία της Βουλής και μάλιστα αναφέρθηκε σε αυτούς: Η Βουλή να ψηφίσει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι Αναθεωρητική και να να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι θα ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος.

Αναφερόμενος στη πρόσκληση για τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι δεν θα γίνει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το παλιό πολιτικό σύστημα. «Οι άνθρωποι που πέταγαν τις μεταρρυθμίσεις, έρχονται τώρα και λένε ότι καταλάβαμε το λάθος μας. Δεν τους πιστεύουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι το Ποτάμι πρέπει και μπορεί να γίνει ο χώρος συνάντησης όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι το τέλος». «Ενιωσα αμήχανος και υπεύθυνος με το αποτέλεσμα των εκλογών» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν ήταν η μείωση του ποσοστού μας, αλλά η εκτίμηση ότι η χώρα δύσκολα αλλάζει. Το νέο δημιουργεί ερωτηματικά και ανασφάλεια στους πολλούς. Οι περισσότεροι επιστρέφουν σε αυτό που έχουν συνηθίσει. Εγώ επιμένω ότι αυτή η χώρα πρέπει να αλλάξει... Γι' αυτό το Ποτάμι θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι το τέλος» πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, μιλώντας σε προσυνεδριακή σύσκεψη του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «αυτομαστίγωμα», καθώς, όπως είπε, βλέπει μια τέτοια διάθεση στη συζήτηση που γίνεται για τις αιτίες της μείωσης του εκλογικού ποσοστού. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι υπερήφανος για τη μέχρι τώρα πορεία του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πετύχει τόσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Παραδέχθηκε ότι έκανε και ο ίδιος λάθη και επισήμανε ότι είναι διατεθειμένος να του ασκήσουν σκληρή κριτική, ακόμα και να τον αμφισβητήσουν, όμως λέει όχι σε γενικόλογες συζητήσεις, διότι δεν προσφέρουν. «Αυτό που διαχωρίζει το Ποτάμι από όλα τα άλλα κόμματα είναι ότι εκείνα πιστεύουν στο κομματικό κράτος, ενώ το Ποτάμι όχι», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης μέλη, στελέχη και εθελοντές του Ποταμιού εξέφρασαν προβληματισμό για το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και οι τοποθετήσεις τους είχαν να κάνουν με την αναζήτηση των αιτίων, ενώ διατυπώθηκαν και προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης το Ποτάμι Κ.Ο.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ