Οι 10 καλύτερες εταιρείες για εργαζόμενες μητέρες [λίστα] - iefimerida.gr

Οι 10 καλύτερες εταιρείες για εργαζόμενες μητέρες [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εργαζόμενες μητέρες πάντοτε αναζητούν μία εργασία η οποία θα μπορεί να τους προσφέρει και τη δυνατότητα καριέρας, αλλά και ελαστικό ωράριο ώστε να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Τέτοιες εταιρείες που στέκονται φιλικά προς τις εργαζόμενες μητέρες υπάρχουν και κάθε χρόνο γίνονται γνωστές από το περιοδικού Working Mother, το οποίο δημοσιεύει την ετήσια λίστα των 100 Καλύτερων Εταιρειών, επιλέγοντας τους καλύτερους εργοδότες με κριτήρια την ελαστικότητα, την άδεια με αποδοχές, τις προοπτικές ανέλιξης και τις παροχές για τη φροντίδα του παιδιού.

Η λίστα, που φέτος κλείνει 30 χρόνια ύπαρξης, βασίζεται σε ένα ερωτηματολόγιο 500 ερωτήσεων. Για να συμμετάσχει μια εταιρεία, πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον μια εβδομάδα άδειας μητρότητας με αποδοχές και να απασχολεί 500 εργαζόμενους στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι εταιρείες της λίστας προσφέρουν στις μαμάδες οχτώ εβδομάδες άδειας με αποδοχές. Ο μέσος όρος της άδειας πατρότητας με αποδοχές είναι τρεις εβδομάδες.

«Φέτος, δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην ελαστικότητα και στα προγράμματα ανέλιξης των γυναικών», δήλωσε η Τζένιφερ Όουενς, διευθύντρια της Working Mother Media.

Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Working Mother για το 2015

  1. Abbott
  2. Deloitte
  3. Ernst & Young
  4. General Mills
  5. IBM
  6. KPMG
  7. McKinsey
  8. PwC
  9. WellStar Health System
  10. Zoetis
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εταιρείες εργαζόμενες μητέρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ