To αυτοκίνητο αυτό είναι ηλικίας 110 ετών και ένα από τα πιο παλιά ηλεκτρικά - iefimerida.gr

To αυτοκίνητο αυτό είναι ηλικίας 110 ετών και ένα από τα πιο παλιά ηλεκτρικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να ήρθαν τα τελευταία χρόνια και πάλι στο προσκήνιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία τα ανακάλυψε πρόσφατα. Απεναντίας, μιας και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στα πρώτα δειλά βήματά της, γύρω στο 1900, καθώς η κατασκευή τους ήταν πιο απλή.

Από τότε, πιο συγκεκριμένα από το 1905, προέρχεται και το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας, που μοιάζει σαν τμήμα άμαξας και έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Woods Electric που είχε έδρα στο Σικάγο και έφτιαχνε για περισσότερα από 15 χρόνια σύγχρονα –πάντα με τα μέτρα της εποχής- ηλεκτρικά μοντέλα.

Η πλήρης επωνυμία του είναι Woods Electric Style 214A Queen Victoria Brougham, είναι διθέσιο, το μόνο Brougham που έχει σωθεί ως τις μέρες μας και πλήρως αναπαλαιωμένο με σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες, οπότε θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε μέρα. Όσο για την τιμή του, αν κρίνουμε από την πρόσφατη δημοπρασία στην οποία άλλαξε χέρια, κυμαίνεται γύρω στις 100.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ woods electric αυτοκίνητο ξύλινο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ