Μεϊμαράκης: Αύριο στις 12 θα παρουσιάσει τις πρώτες 50 υπογραφές -Ακολουθούν οι υπόλοιπες - iefimerida.gr

Μεϊμαράκης: Αύριο στις 12 θα παρουσιάσει τις πρώτες 50 υπογραφές -Ακολουθούν οι υπόλοιπες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια επίδειξη δύναμης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παρουσιάσει αύριο στις 12 το μεσημέρι τις πρώτες 50 υπογραφές για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει να ξετυλίγει και τις υπόλοιπες υπογραφές -και είναι πολλές.

Παρά τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις του για τη διαδικασία εκλογής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία της Ν.Δ. -όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το iefimerida.gr.

Η υποψηφιότητά του θα συνοδεύεται από πολύ μεγάλο αριθμό υπογραφών -στενοί του συνεργάτες μιλάνε για 150-170 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής- αφού ο ίδιος δεν θέλησε να συγκεντρώσει υπογραφές από βουλευτές και περιφερειάρχες, στο όνομα της ενότητας της παράταξης.

Η εκλογή προέδρου θα γίνει από τη βάση της ΝΔ, με κάλπες, και αυτή τη στιγμή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Τι κάνουν οι υπόλοιποι δελφίνοι

Τις απαραίτητες υπογραφές έχουν συγκεντρώσει τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει και τη στήριξη του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει τη μάχη της συλλογής υπογραφών και φιλοδοξεί να λάβει στήριξη από ένα τμήμα των λεγόμενων «σαμαρικών» βουλευτών. Απαντώντας σήμερα στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, που δεν διευκρίνισε αν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του, την οποία χαρακτήρισε «προσωπική του απόφαση», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι με τον Μάκη Βορίδη συμφωνούν σε πολλά ζητήματα, αλλά έχουν και μεγάλες διαφορές.

Η αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Μεϊμαράκη παγώνει άλλες υποψηφιότητες. Ηδη ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε χθες ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και θα παραμείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, βάζοντας ωστόσο υποθήκη για το μέλλον.

Παγώνουν επίσης οι υποψηφιότητες του Γιώργου Πατούλη, προέδρου της ΚΕΔΕ, και της Όλγας Κεφαλογιάννη, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το αν θα επιμείνει στην απόφασή του να είναι υποψήφιος ο Βασίλης Κικίλιας.

Ζήτησε να ενημερωθεί για την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου

Τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος, ο διευθυντής του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο αφορά την εκλογή του νέου προέδρου, κίνηση η οποία για πολλούς θεωρείται ως προς το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ