Η Ελένη Ράντου γίνεται η πόρνη Φιλουμένα - iefimerida.gr

Η Ελένη Ράντου γίνεται η πόρνη Φιλουμένα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις φτωχογειτονιές της Νάπολης, ο ευκατάστατος έμπορος Ντομένικο Σοριάνο γνωρίζει σ’ έναν οίκο ανοχής τη νεαρή Φιλουμένα.

Την ερωτεύεται, την παίρνει στο σπίτι του και της εμπιστεύεται τη διαχείριση του σπιτιού και της επιχείρησής του. Η Φιλουμένα τον υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση, αλλά εκείνος δεν τη θεωρεί άξια να γίνει γυναίκα του. Ύστερα από είκοσι χρόνια συμβίωσης, ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του γυναίκα. Η Φιλουμένα, που δεν αντέχει πια την αγνωμοσύνη και τις απιστίες του Σοριάνο, παριστάνει την ετοιμοθάνατη, κι έτσι τον πείθει να την παντρευτεί. Όταν όμως ο Σοριάνο καταλαβαίνει το κόλπο, καταφέρνει να ακυρώσει το γάμο. Τότε η Φιλουμένα χρησιμοποιεί ένα ύστατο όπλο, που οδηγεί τον Σοριάνο σε μια νέα θεώρηση της ζωής – κάτι που μέχρι τότε δεν μπορούσε καν να φανταστεί…

Η Ελένη Ράντου γίνεται η πόρνη Φιλουμένα  | iefimerida.gr 0
Η Ελένη Ράντου γίνεται η πόρνη Φιλουμένα  | iefimerida.gr 1

Η Ελένη Ράντου στη διασκευή

Πάνω στο διάσημο από τις ερμηνείες μεγάλων πρωταγωνιστριών έργο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», η Ελένη Ράντου - που έχει τιμηθεί για το συγγραφικό θεατρικό της έργο με το βραβείο δραματουργίας «Κάρολος Κουν» - έχτισε από την αρχή την ιστορία της Φιλουμένα, διατηρώντας την κοινωνική ματιά αλλά και το υποδόριο χιούμορ του πρωτοτύπου.
Χτίζοντας από την αρχή την ιστορία, αλλά διατηρώντας την κοινωνική ματιά και το υποδόριο χιούμορ του πρωτότυπου, η Ελένη Ράντου διασκευάζει τη «Φιλουμένα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, που παρουσιάζεται ξανά, στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, από την 1η Οκτωβρίου, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Ελένη Ράντου γίνεται η πόρνη Φιλουμένα  | iefimerida.gr 2


Τιμημένη για το συγγραφικό θεατρικό της έργο με το βραβείο δραματουργίας «Κάρολος Κουν», η Ελένη Ράντου αναλαμβάνει και την ερμηνεία του ομώνυμου ρόλου, με τον Άλκη Κούρκουλο στο πλευρό της να ενσαρκώνει τον Σοριάνο, στο διάσημο από τις ερμηνείες μεγάλων πρωταγωνιστών έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», το οποίο αποτελεί κορυφαίο δείγμα δραματικής γραφής, που εισηγείται τον νεορεαλισμό, και καθιερώθηκε ταχύτατα τόσο στο θεατρικό γίγνεσθαι της Ιταλίας, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Πληροφορίες
Εθνικό Θέατρο - Κεντρική Σκηνή: Αγίου Κωνσταντίνου 22 - 24, Αθήνα, τηλ.: 210 5288170 - 171. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως και Κυριακή: 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 20, 15, 10 (φοιτητικό), κάθε Πέμπτη: 13 ευρώ. Προπώληση: ταμεία θεάτρου, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: n-t.gr και ticketservices.gr.

Η Ελένη Ράντου γίνεται η πόρνη Φιλουμένα  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ