Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης επισκέπτεται τον Ιανό της Αθήνας - iefimerida.gr

Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης επισκέπτεται τον Ιανό της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου τον Ιανό της Αθήνας επισκέπτεται ο συγγραφέας Θοδωρής Καλλιφατίδης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς στο café του Ιανού».

Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη για τη ζωή και τα βιβλία του και μαζί θα σχολιάσουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και όχι μόνο. Μια γενικότερη συζήτηση γύρω από τη ζωή, την κοινωνία, τη συγγραφική τέχνη.

«Έγινα συγγραφέας στην Κατοχή, κρατώντας το χέρι της μάνας μου, παρακολουθώντας μια εκτέλεση στο χωριό μου, σε ηλικία 5 ετών. Όταν γύρισα σπίτι, έγραψα για τα μάτια του ανθρώπου που πέθανε» έλεγε σε συνέντευξή του πριν μερικά χρόνια ο συγγραφέας Θοδωρής Καλλιφατίδης. Έλληνας για τους Σουηδούς (είναι μετανάστης πρώτης γενιάς), Σουηδός για τους Έλληνες (ζει μόνιμα στη Σουηδία από το 1964), ο Θοδωρής Καλλιφατίδης ανήκει σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις της λογοτεχνικής διγλωσσίας, αφού έχει καταφέρει να γράφει με άνεση και στις δυο γλώσσες, απευθυνόμενος και στις δυο του πατρίδες.

Ξεκίνησε να γράφει στα σουηδικά το 1969 και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της χώρας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και ο ίδιος έχει τιμηθεί με σημαντικά διεθνή βραβεία για το έργο του. Το πρώτο του βιβλίο στα ελληνικά με τίτλο «Τιμάνδρα» κυκλοφόρησε το 1994. Ακολούθησαν το «Μια μέρα στην Αθήνα», «Το τελευταίο τριαντάφυλλο», Οι εφτά ώρες στον παράδεισο», «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου», «Ο έκτος επιβάτης», «Μητέρες και γιοι» κ.ά.

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Τα περασμένα δεν είναι όνειρο» που κυκλοφόρησε το 2012 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του «Πάντα θα επιστρέφω» με κεντρικό θέμα τη μετανάστευση, τους Έλληνες της Αυστραλίας και της Σουηδίας.

Τα βιβλία του Θοδωρή Καλλιφατίδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης

H εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά από το παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?v=6VP4I-RcPdQ&feature=youtu.be


INFO
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 20:30
IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ