Επίθεση Ομπάμα σε Ασαντ: Ενας τύραννος που σφαγιάζει αθώα παιδιά - iefimerida.gr

Επίθεση Ομπάμα σε Ασαντ: Ενας τύραννος που σφαγιάζει αθώα παιδιά

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά μέτωπον επίθεση στον Μπασάρ αλ Ασαντ αλλά και όσους στηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, επικρίνοντας εμμέσως τη στάση της Μόσχας, κατήγγειλε όσους υποστηρίζουν «τυράννους όπως ο Μπασάρ αλ Ασαντ με το πρόσχημα ότι η εναλλακτική θα ήταν χειρότερη», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της Συρίας μίλησε για κάποιον που σφαγιάζει αθώα παιδιά.

Ο Ομπάμα όμως δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με οποιαδήποτε χώρα, ανάμεσά τους η Ρωσία και το Ιράν, προκειμένου να διευθετηθεί η διένεξη στη Συρία. «Ωστόσο πρέπει να το αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορεί – έπειτα από τόσο αιματοκύλισμα, τόσες σφαγές – να υπάρξει μια επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε πριν από τον πόλεμο» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «Δεν υπάρχει χώρος για να φιλοξενηθεί μια αποκαλυπτική αίρεση όπως το Ισλαμικό Κράτος και οι ΗΠΑ δε θα απολογηθούν επειδή χρησιμοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις μας ως τμήμα του ευρύτερου συνασπισμού που καταδιώκει το Ισλαμικό Κράτος».

Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία, παρά τις κυρώσεις στη Μόσχα για τη στάση που κρατά στην ουκρανική κρίση, τόνισε ακόμη ο Μπαράκ Ομπάμα

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Κούβας, τάχθηκε υπέρ της άρσης των κυρώσεων. «Είμαι πεπεισμένος ότι το Κογκρέσο μας αναπόφευκτα θα άρει το εμπάργκο που δεν πρέπει πλέον να παραμένει σε ισχύ», είπε και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα μέσω των διπλωματικών, εμπορικών και διαπροσωπικών σχέσεων.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί προκειμένου να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα όταν αυτά που πράττουμε δεν οδηγούν πουθενά. Κατά τη διάρκεια 50 ετών, οι ΗΠΑ άσκησαν έναντι της Κούβας μιας πολιτική που δεν κατάφερε να βελτιώσει την ζωή των Κουβανών πολιτών» τόνισε ο Ομπάμα. «Εχουμε αλλάξει αυτήν την προσέγγιση. Συνεχίζουμε να έχουμε διαφορές με την κουβανική κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως μέσω των διπλωματικών, εμπορικών και διαπροσωπικών σχέσεων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η αλλαγή δεν θα έρθει σε μία νύχτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ