Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει την πώληση της Finansbank - iefimerida.gr

Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει την πώληση της Finansbank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πώληση του 99% της τουρκικής θυγατρικής Finansbank φέρεται να εξετάζει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα της Ελλάδας, σημειώνει το δημοσιεύμα αναζητά εναλλακτικές προκειμένου να καλύψει ένα μέρος των αυξημένων κεφαλαιακών της αναγκών, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις. Η Εθνική Τράπεζα αναμένει τα αποτελέσματα των stress test και εκτιμάται ότι με την πώληση της Finansbank θα είναι σε θέση να καλύψει ένας μέρος των αυξημένων κεφαλαιακών της αναγκών.

Οι αποφάσεις και το τίμημα θα κριθούν από τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων.

Τι απαντά η ΕΤΕ

Κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στην θυγατρική της στην Τουρκία, την Finansbank, σχολίασαν ότι η ΕΤΕ, ενόψει ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του AQR και των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, εξετάζει, όπως οφείλει, σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης.

Κατά την παρούσα διερευνητική φάση και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ασκήσεων από την ΕΚΤ, θεωρείται πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής επί των αναφερομένων στα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Τράπεζα Finansbank πώληση Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ