Λεβέντης: Οταν δούλευα δίπλα στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα - iefimerida.gr

Λεβέντης: Οταν δούλευα δίπλα στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς ανταλλάγματα στήριξη θα προσφέρει ο Βασίλης Λεβέντης στον Αλέξη Τσίπρα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, στην οποία μίλησε και για την εποχή που δούλευε δίπλα στον πατέρα του πρωθυπουργού.

«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ανταλλάγματα. Εγώ δεν ζητάω υπουργεία, λάφυρα και υπουργεία, όπως έκαναν οι κύριοι Καμμένος και Κουβέλης», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων στον ΣΚΑΪ. Δηλώνοντας ότι με επιστολή του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι οι βουλευτές του θα τον στηρίξουν στη βουλή- χωρίς να περιμένει απάντηση άμεσα όπως είπε- εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα την κρατήσει ως... ρεζέρβα.

«Θα την χρησιμοποιήσει όταν ναυαγήσει η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Ένα τρίμηνο θα πάει χαμένο, αλλά μετά και οι ξένοι θα δουν τις προτάσεις μας και θα καταλάβουν ότι χρειάζεται αλλαγή σεναρίου», είπε, χαρακτηρίζοντας τη σύζευξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ως «παρά φύσιν».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην εποχή που δούλευε δίπλα στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, Παύλο, το 1974, ως νεαρός πολιτικός μηχανικός. Μία συνεργασία η οποία έληξε όταν ο κ. Λεβέντης έφυγε στο εξωτερικό. «Είχα βάλει αγγελία κι έτσι συνάντησα τον Παύλο Τσίπρα. Δουλέψαμε μαζί, όμως μετά έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό κι έτσι έληξε η συνεργασία. Αλλά ήταν καλός άνθρωπος», είπε και πρόσθεσε: «Μόλις είχε τελειώσει η δικτατορία και κάναμε μακρές συζητήσεις. Μου έλεγε ότι οι απόψεις μου ήταν πολύ αριστερές. Ακόμη μου έλεγε πως όταν αργότερα μπεις στο επάγγελμα θα καταλάβεις ότι η ζωή είναι διαφορετική από όσο πιστεύει ένας νέος».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να επαίρεται για τη νίκη στις εκλογές «γιατί έπαιζε μόνος του στο γήπεδο, δεν είχε στην πραγματικότητα αντίπαλο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν κάνει για αρχηγός», ενώ σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αρχηγία του κόμματος σημείωσε ότι «κουβαλά την κατάρα του επιθέτου του». Τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ σε ερώτηση για τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη απάντησε «Αυτούς τους θεωρω ακροδεξιά βαρίδια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τους εκτιμώ ως ανθρώπους».

Μιλώντας για τα βασικά θέματα που πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να δεσμευθεί ιδίως για το θέμα των «αργομίσθων του Δημοσίου» και του συνταξιοδοτικού για το οποίο προτείνει ενοποίηση όλων των ταμείων και ανώτατη σύνταξη για όλους στα 1.500 ευρώ.

«Χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις και δεν ξέρω κατά πόσο το κρατικοδίαιτο κόμμα του κυρίου Τσίπρα θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα που και ο ίδιος δεν πιστεύει. Χρειάζεται δίπλα του ο Αλέξης Τσίπρας πιο έμπειρους ανθρώπους, γιατί προηγουμένως είχε κοντά του ανθρώπους της δραχμής, που συνωμοτούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν βάλουμε βάσεις σοβαρές στα σημαντικά θέματα δεν είμαι κακός εγώ για να μην βοηθήσω. Αν δω καλή θέληση από την άλλη πλευρά το όνειρό μου ήταν να μπορέσω να συνδράμω. Τώρα που μου έδωσε την ευκαιρία ο λαός δεν θα το κάνω; Αλλά μία στραβή πρόκα δεν μπορείς να επιμένεις να την ισιώσεις», πρόσθεσε.

«Δύσκολα θα περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι»

Σε άλλη συνέντευξή του, στο Mega, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι δύσκολα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταφέρει να περάσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του επόμενου διαστήματος. «Ο κ. Τσίπρας βαδίζει με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει και προφανώς όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα είναι κατ' εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, ωστόσο θα είναι δύσκολο να περάσουν γιατί παραπάνω φόρους δεν αντέχουν οι άνθρωποι να πληρώσουν».

Ακόμη, δήλωσε ότι στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό του ζητά να πάει αμέσως στις Βρυξέλλες και να ζητήσει νέα ατζέντα μεταρρυθμίσεων, καθώς αυτή που υπέγραψε είναι όμοια με αυτή των δυο πρώτων μνημονίων και ρίχνει όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και υπερπροστατεύουν το Δημόσιο. Επίσης, εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης από την στιγμή που οι στόχοι για τα πλεονάσματα κάθε χρόνο παραμένουν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ