Γκάλοπ του Bridging Europe: Πώς βλέπουν οι Ελληνες τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα κυβέρνηση [πίνακες] - iefimerida.gr

Γκάλοπ του Bridging Europe: Πώς βλέπουν οι Ελληνες τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα κυβέρνηση [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ημέρες μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα, το κέντρο ερευνών Bridging Europe προχώρησε σε ένα γκάλοπ-εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Σε αυτό κλήθηκαν οι Έλληνες να απαντήσουν πώς τους φάνηκαν τα αποτελέσματα και τι περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση. Οι απαντήσεις τους ήταν ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενη και κρίθηκε από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή και θα προστατεύσει τους αδύναμους.

Ειδικότερα, στην έρευνα που έγινε μεταξύ 23 - 25 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.017 ατόμων, το 46% των πολιτών κρίνει θετικά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με το 38% να έχει αρνητική γνώμη. Αναμενόμενη χαρακτηρίζει την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 48%, έναντι του 30% που έχει αντίθετη γνώμη, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα (67%), κάνουν λόγο για προσωπική επιτυχία του Αλ. Τσίπρα.

Παράλληλα, το 61% δήλωσε ότι ψήφισε στρατηγικά στις εκλογές, σε αντίθεση με το 33% που ψήφισε βάσει ιδεολογίας. Η πλειονότητα των πολιτών (45% έναντι 34%) δηλώνει ότι για εθνικά ζητήματα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα ενώ πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα (40% έναντι 31%).

Το 42% εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή, (το 32% έχει αντίθετη γνώμη), ενώ ως μεγαλύτερο πρόβλημα οι πολίτες χαρακτηρίζουν την ανεργία (40%), την φορολογία (31%), το χρέος (20%) και τη μετανάστευση (7%).


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ