Νέο ξεκάθαρο μήνυμα από τους δανειστές: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά τα χρήματα - iefimerida.gr

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα από τους δανειστές: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά τα χρήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους όρους υλοποίησης του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, μίλησε ο Ρολφ Στράουτς (Rolf Strauch) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) σε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».

Ο Στράουτς τόνισε πως οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις κυριαρχούν στο νέο ελληνικό κοινοβούλιο, επισημαίνοντας πως η πτέρυγα μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το πακέτο διάσωσης των 86 δισ. ευρώ (σ.σ. Λαϊκή Ενότητα) απέτυχε να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα καταβάλει δόσεις του δανείου μόνον υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. «Η ιδιαιτερότητα αυτού του προγράμματος είναι ότι η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις πριν από τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα» είπε. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου των τριών ετών.

«Εντός του Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος. Μέχρι τότε οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα θα πρέπει να έχουν εφαρμοστεί» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM μεταρρυθμίσεις ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ