Θετική για την έκτη δόση του δανείου η έκθεση της Τρόικα - iefimerida.gr

Θετική για την έκτη δόση του δανείου η έκθεση της Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοταχώς για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα οδηγεί η έκθεση της Τρόικα για την ελληνική οικονομία, έπειτα από την αξιολόγηση που έκανε το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Η έκθεση αποτελείται από δύο βασικά κείμενα τα οποία έχουν ληφθεί ήδη από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.Το πρώτο κείμενο αφορά στην προσαρμογή της χώρας στις επιταγές του μνημονίου,ενώ το δεύτερο αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Από την «έκθεση προσαρμογής» θα προκύπτει το συμπέρασμα ότι πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ. Θα επισημαίνεται όμως η ανάγκη πιστής εφαρμογής όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί..Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, η έκθεση προσδιορίζει τα σενάρια βάσει των οποίων, το ελληνικό δημόσιο χρέος μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ