Οι 45 και ο πρωθυπουργός -Οι υπουργοί φωτογραφίζονται μαζί με τον Τσίπρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 45 και ο πρωθυπουργός -Οι υπουργοί φωτογραφίζονται μαζί με τον Τσίπρα [εικόνες]

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και του κυβερνητικού έργου, με πρώτο στόχο την άμεση αποκατάσταση της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση. Επιπλέον, ανακοίνωσε νέες δομές λειτουργίας της κυβέρνησης για μεγαλύτερο έλεγχο, αξιολόγηση και αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε κυβέρνηση 4ετίας και αυτό είναι το σήμα σταθερότητας που έχει ανάγκη η οικονομία. Υπογράμμισε ότι μπροστά της η κυβέρνηση έχει την γρήγορη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, και έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την υλοποίησή τους χωρίς χρονοτριβή, με πρώτο βήμα την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ώστε να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία, και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Σημείωσε ότι από αυτές τις δύο διαδικασίες θα εξαρτηθούν πάρα πολλά για την πορεία της οικονομίας στο εγγύς μέλλον. Επισήμανε ότι εκτός από την εξασφάλιση των καταθέσεων, η ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να αποκαταστήσει τη ρευστότητα στην οικονομία.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος και πως έχει έρθει η ώρα να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στην εντολή του λαού να κυβερνήσει τον τόπο και να αποδείξει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική, όχι μόνο στη διαπραγμάτευση, αλλά και στη διακυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κάθε υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση «να φανούμε άξιοι της επιλογής του λαού να έχουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε και να φέρουμε στη χώρα τις απαραίτητες τομές, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος να ανασάνει». «Η εντολή που λάβαμε μεταφράζεται σε μια λέξη: Σκληρή δουλειά, χωρίς ιδιοτέλειες, αλλά με συλλογικότητα και αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε να αποκατατήσουμε την αίσθηση δικαιοσύνης, με ισότητα και ευημερία». «Τη μεγάλη ευθύνη σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα, που θα έχει βγει από την κρίση, από την επιτροπεία των δανειστών, θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, θα έχει αποκαταστήσει το διεθνές της κύρος και θα είναι ξανά ισότιμος εταίρος στην ΕΕ», συνέχισε. Τόνισε ότι αυτός ο στόχος με ορίζοντας τετραετίας είναι εφικτός εάν τολμηθούν οι μεγάλες τομές στη χώρα.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο συγκεντρώθηκε για την παραδοσιακή οικογενειακή φωτογραφία. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, όλα τα μέλή της κυβέρνησης και ειδικά ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ήταν σε καλή διάθεση.

Οι 45 και ο πρωθυπουργός -Οι υπουργοί φωτογραφίζονται μαζί με τον Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι 45 και ο πρωθυπουργός -Οι υπουργοί φωτογραφίζονται μαζί με τον Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι 45 και ο πρωθυπουργός -Οι υπουργοί φωτογραφίζονται μαζί με τον Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οι 45 και ο πρωθυπουργός -Οι υπουργοί φωτογραφίζονται μαζί με τον Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Οι 45 και ο πρωθυπουργός -Οι υπουργοί φωτογραφίζονται μαζί με τον Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Οι 45 και ο πρωθυπουργός -Οι υπουργοί φωτογραφίζονται μαζί με τον Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Πηγή φωτο: Eurokinissi, SOOC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ