Γκάζια Τσίπρα σε υπουργούς -Οι 5 άξονες για την εφαρμογή της συμφωνίας - iefimerida.gr

Γκάζια Τσίπρα σε υπουργούς -Οι 5 άξονες για την εφαρμογή της συμφωνίας

Το μήνυμα ότι «τώρα αφήνουμε τα λόγια και σηκώνουμε τα μανίκια» αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (στις 11 π.μ.), παρουσιάζοντας στα μέλη της κυβέρνησης τις βασικές κατευθύνσεις για τις δύσκολες πτυχές της συμφωνίας.

Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πια την πείρα από τα «κακώς κείμενα» του προηγούμενου επταμήνου και σε συνδυασμό με την κακή εκκίνηση (έπειτα από το ρεκόρ υπουργοποίησης και αποπομπής του Δημήτρη Καμμένου μέσα σε 12 ώρες), θέλει να γυρίσει το «κλίμα», ώστε στο εγγύς μέλλον να αποφευχθούν ανάλογοι αιφνιδιασμοί.

Λιγότερα λόγια -Περισσότερο έργο
Στην κατεύθυνση αυτή, όπως λένε συνεργάτες του στο iefimerida.gr θα ζητήσει από όλους του υπουργούς να ρίξουν το βάρος και την προσοχή τους στα χαρτοφυλάκιά τους, αποφεύγοντας τις πολλές δηλώσεις και τις συχνές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα. Στόχος του πρωθυπουργού άλλωστε- πέρα από την υλοποίηση όσων απορρέουν από το μνημόνιο- είναι η κυβέρνηση να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών, δικαιώνοντας έτσι όσους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μνημόνιο και διακυβέρνηση τεστάρουν την κυβερνητική πορεία
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πέντε είναι οι προτεραιότητες στην κυβερνητική «ατζέντα»:

  • η υλοποίηση των συμφωνηθέντων, με πρώτη προτεραιότητα τη ρύθμιση του Χρέους
  • η υλοποίηση του ‘παράλληλου προγράμματος’ και η κατοχύρωση των όποιων κερδών απορρέουν από τη συμφωνία (ΑΔΜΗΕ, εργασιακές σχέσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις κα)
  • οι δράσεις με έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη και στο κοινωνικό έργο, με έμφαση την υγεία και την παιδεία
  • η καταπολέμηση της διαφθοράς-φοροδιαφυγής
  • το μεταναστευτικό 

Στόχος ο καλύτερος συντονισμός
Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό των υπουργών. Προκειμένου να αποφευχθούν τα «φάλτσα» και οι δημόσιες- και μη- αλληλοκατηγορίες των δύο κυβερνητικών εταίρων, ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει από τα στελέχη του υπουργικού σχήματος να προχωρούν σε ένα μίνι-απολογισμό του έργου τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να τηρούν χαμηλούς τόνους.

Μετά τις ΗΠΑ οι προγραμματικές δηλώσεις
Τέλος, μετά την επιστροφή της κυβερνητικής αντιπροσωπείας από τις ΗΠΑ -το επόμενο Σαββατοκύριακο- αναμένεται ο πρωθυπουργός να αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις, τον κορμό των οποίων συζήτησε χθες σε κλειστή σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ