Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στον Ομπάμα - iefimerida.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στον Ομπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σάββατο αναχωρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ωστόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρατηρείται έντονη κινητικότητα καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο ταξίδι για κατ ιδίαν συναντήσεις με ξένους ηγέτες.

Τετ α τετ με τον Μπαράκ Ομπάμα
Το πιο σημαντικό τετ α τετ που θα έχει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ θα είναι αυτό με τον Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που φαίνεται πως επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές. Προς το παρόν δεν είναι σίγουρο αν η συνάντηση θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου, κάτι που θα επιθυμούσε η ελληνική πλευρά, ή αν θα γίνει στο περιθώριο Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ή στο πλαίσιο της δεξίωσης που θα γίνει προς τους ξένους ηγέτες.

Του τηλεφώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τηλεφώνησε σήμερα, Πέμπτη, στον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του έδωσε συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην μεταξύ τους επικοινωνία συζήτησαν τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Συνάντηση με Κέρι
Ο πρωθυπουργός θα συνάντησει και τον Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε το αίτημα της συνάντησης πριν από λίγες ημέρες.

Στη συνάντηση με τον κ. Κέρι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, ενώ είναι σαφές ότι ο κ. Κέρι θα θέσει από την πλευρά του ζητήματα αμερικανικού ενδιαφέροντος (πχ Κυπριακό, μεταναστευτικό, Συρία, ευρω-ρωσικές σχέσεις κ.ά).

Συνάντηση και με Νταβούτογλου
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Μάλιστα αυτή η συνάντηση θεωρείται εξαιρετικά σημαντική καθώς υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής παραμένουν ανοικτά όπως του μεταναστευτικού, το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί ξανά με τον κ. Νταβούτογλου τον Δεκέμβριο του 2014, με τη συνομιλία τους να επικεντρώνεται τότε στις εξελίξεις στην Κύπρο και στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ