Οι ΑΝΕΛ υπερασπίζονται τον Καμμένο με επίθεση στη ΝΔ - iefimerida.gr

Οι ΑΝΕΛ υπερασπίζονται τον Καμμένο με επίθεση στη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε με αφορμή την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, ο κατά το παρελθόν κατηγορείται ότι εξέφρασε ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις.

Μάλιστα το κόμμα του Πάνου Καμμένου με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννης Μοίρας, υπερασπίζεται τον βουλευτή, κρατεί όμως και αποστάσεις ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το Κίνημα Πολιτών το οποίο:

Αποδέχεται και υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα κάθε συμπολίτη και συνανθρώπου.

Απορρίπτει τα ρατσιστικά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, καθώς και κάθε διαίρεση ή διαχωρισμό που προκύπτουν από αυτά.

Πιστεύει στην ελεύθερη βούληση και στις επιλογές του ατόμου και των ομάδων, με δεδομένο ότι αποδίδεται την ίδια στιγμή ο αναγκαίος σεβασμός στην κυρίαρχη δημοκρατική βούληση και τις επιλογές του συνόλου, στο Σύνταγμα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες του Έθνους και του λαού μας που αποτελούν θεμέλιο ενός ισχυρού τμήματος της συλλογικής συνείδησης, σκέψης και συμπεριφοράς.

Δεν αφήνουμε κανένα ίχνος να σκιάσει το δημοκρατικό χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία μας και γι’ αυτό το λόγο χθες δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά στις αποφάσεις μέχρι να ακολουθήσουν οριστικά συμπεράσματα στην υπόθεση που προέκυψε αναφορικά με λογαριασμό βουλευτή μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ότι με αφορά ως γραμματέα, δύο στις τρεις -συνολικά- περιπτώσεις για τις οποίες έχω απευθυνθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος αφορούν σε παραπτώματα μελών εμπεριέχοντα στοιχεία ρατσισμού και αντισημιτισμού και πάνω σε τέτοια θέματα είμαι άτεγκτος.

Πέραν των παραπάνω, στηλιτεύουμε την εσπευσμένη ανάμιξη διαφόρων «προθύμων» στον πολιτικό θόρυβο ο οποίος δημιουργήθηκε χθες.

Πρώτη απ’ όλους δεν δικαιούται να ομιλεί η Νέα Δημοκρατία εφόσον έχει στις τάξεις της, σε ρόλους μάλιστα δελφίνων, βαρόνων και βαρονέτων, στελέχη τα οποία:

- Είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων, είχαν αποτελέσει πολιτικά τέκνα του γνωστού Ζαν Μαρί Λεπέν και είχαν ασκήσει «δεξιό -κατά την έκφραση των ιδίων-ακτιβισμό» κραδαίνοντας φονικά όπλα.

- Έχουν αρνηθεί δημοσίως, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που επικαλείται και η Χρυσή Αυγή, τη μεγάλη ιστορική αλήθεια της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

- Έχουν ζητήσει να βαφτούν με αίμα τα σύνορά μας για να δοθεί λύση στο Μεταναστευτικό.

- Έχουν προσάψει στην Χρυσή Αυγή μονάχα το αδίκημα της «αντιποίησης αρχής» και «το πολύ καμιά σφαλιάρα σε μετανάστη» για να ‘χει να λέει η «προοδευτικιά δημοσιογραφία».

Αναθεώρηση της στάσης τους όμως πρέπει να επιδείξουν και άλλα κόμματα και δυνάμεις, τα οποία από τη μία πλευρά προτάσσουν την αρχή της υπεράσπισης της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης των ρατσιστικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, αλλά από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζουν περίπου ως ιδεολογικά «λεπρούς» όλους όσους πιστεύουμε στο Έθνος, στη Θρησκεία και στην Παράδοση - μαζί πάντοτε με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Ισότητα και τη Δικαιοσύνη.

Τέλος απευθύνουμε γενική έκκληση για ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση, διότι η μικροπολιτική που ασκείται, ο λαϊκισμός και η κατασκευή εντυπώσεων δεν είναι απλά ότι αποσκοπούν να πλήξουν τη φυσιογνωμία ενός κόμματος ή την συνοχή μίας κυβέρνησης, αλλά υπονομεύουν την πολιτική ζωή της χώρας σε μία κρίσιμη και ευαίσθητη για αυτήν περίοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ