Έκαναν πεδίο μάχης την πλατεία Συντάγματος [βίντεο] - iefimerida.gr

Έκαναν πεδίο μάχης την πλατεία Συντάγματος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ με αποτέλεσμα να μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης με αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δεκάδες χημικά, αμαυρώνοντας μία από τις μεγαλύτερες πορείες που έγιναν ποτέ.

Συγκεκριμένα, ένα εκδοτήριο της ΕΘΕΛ τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Φιλελλήνων, ενω τα μέτωπα των επεισοδίων ήταν τρία στην Αμαλίας, στο Ζάππειο και στη Φιλελλήνων. Όταν άρχισε ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ από τους κουκουλοφόρους, πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ τους κυνήγησαν μέχρι το Ζάππειο και τους έδιωξαν από το Σύνταγμα κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Νωρίτερα, οι κουκουλοφόροι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ό,τι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους εναντίον των αστυνομικών. Τα ΜΑΤ απαντούσαν στις επιθέσεις με εκτεταμένη χρήση χημικών. Σε εκείνο το σημείο, το φυλάκιο του αξιωματικού υπηρεσίας στον Άγνωστο Στρατιώτη τυλίχθηκε στις φλόγες, πιθανώς από βόμβα μολότοφ. Με συντονισμένες κινήσεις οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να διώξουν από την πλατεία του διαδηλωτές και να τους απωθήσουν προς την πλατεία Συντάγματος.

Από τη μανία των αγνώστων δεν γλύτωσαν ούτε τα φανάρια στη Σταδίου. Οι διαδηλωτές έκαψαν και κάδο ανακύκλωσης στην αρχή της Ερμού, ενώ κάποιοι λεηλάτησαν τα περίπτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι οι κουκουλοφόροι έπαιζαν το γνωστό «πόλεμο» με τα ΜΑΤ, χιλιάδες κόσμου μετά το συλλαλητήριο παρέμενε μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πίσω από τα φυλάκια των τσολάδιων, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί δεξιά και αριστερά στα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής. Από την ένταση που σημειώθηκε στις 13:30 στο φράχτη έξω από τη Βουλή, ένας άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε λιπόθυμος για τις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ