Σύνοδος Κορυφής: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να βρουν λύση στο μεταναστευτικό - iefimerida.gr

Σύνοδος Κορυφής: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να βρουν λύση στο μεταναστευτικό

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαραθώνια είναι η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρώπης, με αντικείμενο τη μεταναστευτική κρίση.

Οι ηγέτες της Ευρώπης συζητούν για το κρίσιμο αυτό θέμα τις τελευταίες έξι ώρες, καθώς μετά από διάλειμμα που έκαναν για το δείπνο, επέστρεψαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Πέρα από το ζήτημα της μετεγκατάστασης των μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, στο οποίο έφτασαν με δυσκολία σε συμφωνία οι αρμόδιοι υπουργοί την Τρίτη, εξετάζεται η αλλαγή της συνολικής πολιτικής στο θέμα, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, υπό συζήτηση είναι η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και η ενδεχόμενη τροποποίησή της.

Στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, και το γεγονός ότι η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή. Θα δώσει έμφαση στην επανεγκατάσταση από τρίτες χώρες, στην εφαρμογή των Συμφωνιών Επανεισδοχής μεταναστών με χώρες καταγωγής και διέλευσης, καθώς και στην εσωτερική μετεγκατάσταση προσφύγων με τρόπο αναλογικό που να αντιστοιχεί στην ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος. Επιτακτική είναι η ανάγκη επαρκούς οικονομικής και τεχνικής στήριξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ