Τσίπρας στο Skai Italia: Ο λαός ξέρει πως θα υπάρξουν δυσκολίες - iefimerida.gr

Τσίπρας στο Skai Italia: Ο λαός ξέρει πως θα υπάρξουν δυσκολίες

Christos DOGAS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Skai Italia, μετά τη συνάντησή του με τον Τζιάνι Πιτέλα.

Οπως ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, συζήτησαν την ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Ο κ. τόνισε ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη και ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια «Ευρώπη αλληλεγγύης και δημοκρατίας».

Παράλληλα, δήλωσε πως ο Τζιάνι Πιτέλα είναι φίλος του, σημειώνοντας ότι υποστήριξε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα το συντομότερο δυνατό.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό και αντ' αυτού έφερε ένα σκληρό πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι θεωρεί πως ο κόσμος στην Ελλάδα κατανοεί ότι έπρεπε να δοθεί μια δύσκολη μάχη για να αλλάξει η συμφωνία και ο δρόμος της λιτότητας.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη είναι η σωστή και ότι έπρεπε να δοθεί μάχη να αλλάξει η Ευρώπη αλλά παράλληλα η Ελλάδα να παραμείνει σε αυτήν. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον», ανέφερε ο πρωθυπουργός, αλλά όπως είπε πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης να «αλλάξουμε το κοινό μας σπίτι». «Πρέπει να παλέψουμε μαζί να αλλάξουμε τις ισορροπίες και να φτιάξουμε ένα κοινό μέλλον για τους λαούς μας», δήλωσε, ακόμα.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, απάντησε ότι είναι ένας «καλός φίλος» με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις, παρά τις κάποιες διαφωνίες. Καταλήγοντας, τόνισε, ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει και γι αυτό μαζί με την Ελλάδα θα πρέπει να παλέψουν μαζί για να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη Skai Italia
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ