Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Αθήνα [εικόνες]

πορεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας.

φωτό: @cocobilly

Οι πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν από την Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως. Πλήθος κόσμου έχει κατέβει στο κέντρο και μεμονωμένα χωρίς να συμμετέχει σε κάποιο από τα μπλοκ που παίρνουν μέρος στις πορείες.

φωτό: @christina_la

Προς το παρόν η συγκέντρωση διεξάγεται προς το παρόν χωρίς να έχουν σημειωθεί επεισόδια, παρά μόνο μικροεντάσεις. Στην οδό Βερανζέρου ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ ρίχνοντας πέτρες στους άντρες της αστυνομίας. Το θέμα πάντως δεν πήρε διαστάσεις, καθώς μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή.

φωτό: @machahirnews

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που άναψαν τα αίματα, οι ψύχραιμοι διαδηλωτές απώθησαν και απομάκρυναν ομάδες κουκουλοφόρων.

φωτό: @cocobilly

Οι διαδηλωτές έχουν δώσει δυναμικό «παρών» με συνθήματα κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων, της εργασιακής εφεδρείας και των μειώσεων των μισθών. Ήδη στο twitter οι χρήστες γράφουν πως ο κόσμος που βρίσκεται στο κέντρο έχει ξεπεράσει τις 80.000.

φωτό: @cocobilly

Το κέντρο πάντως θυμίζει φρούριο, καθώς από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα στενά από τα οποία θα περνούσε η πορεία, έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι προς τη Βουλή, ενώ ο ατσάλινος φράχτης πήρε για μία ακόμη φορά θέση άμυνας στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

φωτό: @basilis_87

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

φωτό: @macbillaros

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 7

φωτό: @thesspirit-3

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 8

φωτό: @moeb_ath-1

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 9

φωτό: @mirsiniloizou

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 10

φωτό: @machahirnews-3

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ