Η δική μας Μαρία Κάλλας, απόψε στις 23:00 - iefimerida.gr

Η δική μας Μαρία Κάλλας, απόψε στις 23:00

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η δική μας Κάλλας», ένας από τους μεγαλύτερους μύθους του 20ού αιώνα, «λάμπει» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 11 το βράδυ, στην εκπομπή «Στις αγορές του Δεύτερου-Στις αγορές του κόσμου».

Ο μύθος της είχε αρχίσει να δημιουργείται με τη βοήθεια του Τύπου. Μετά τη Σκάλα του Μιλάνου, η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης υποκλίνεται το 1956 στο φαινόμενο Μαρία Κάλλας.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», με κεντρικά πρόσωπα τη Μαρία, τον Αρίστο, την Τζάκι, την Τίνα και τον Τζιοβάνι Μπατίστα, του βραβευμένου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, αναφέρεται στην προσωπική ζωή της μεγαλύτερης υψιφώνου του 20ού αιώνα.

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» ολοκληρώνεται, μετά τα γυρίσματα τα οποία ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια.

Η δική μας Μαρία Κάλλας, απόψε στις 23:00 | iefimerida.gr 0

Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με τον σύζυγό της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, σε Μιλάνο, Βερόνα και Μεσσηνία. Τον ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου έχει αναλάβει η Ελληνίδα καλλιτέχνης από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη.

Τα γυρίσματά του ντοκιμαντέρ έγιναν και στη Μεσσηνία από τη σουηδική τηλεόραση σε συνεργασία με τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία (σύλλογος που χορηγεί πρωτοβουλίες, κυρίως πολιτισμικές), υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μπάμπη Τσόκα. Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι όχι μόνο να φωτίσει άγνωστες πτυχές της Κάλλας, αλλά να δοθεί και έμφαση στη μεσσηνιακή της καταγωγή, ώστε το πατρικό της σπίτι να γίνει μουσείο.

Η δική μας Μαρία Κάλλας, απόψε στις 23:00 | iefimerida.gr 1
Η δική μας Μαρία Κάλλας, απόψε στις 23:00 | iefimerida.gr 2

Ποια είναι, όμως, η νέα και ταλαντούχα καλλιτέχνιδα που ενσαρκώνει τη μεγάλη σοπράνο;
Η Μυρτώ Καμβυσίδη είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια που μεγάλωσε στην Καλαμάτα, αποφοίτησε με τους καλύτερους βαθμούς από το Μουσικό Ωδείο και ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Επικοινωνία Μέσων και Πολιτισμού και να συνεχίσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ηθική Φιλοσοφία. Πολυτάλαντη και δουλευταρού, ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Δήμο Αβδελιώδη, Κώστα Γιαννόπουλο, Γιάνκο Ανδρεάδη και τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», με πρόεδρο τον Γιώργο Ηλιόπουλο. Ενώ ως τραγουδίστρια συμμετέχει ταυτόχρονα σε διάφορα μουσικά και ιδιαίτερα σχήματα.

Η δική μας Μαρία Κάλλας, απόψε στις 23:00 | iefimerida.gr 3

Πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους Βαρθακούρη, Διονυσίου, Κόκοτα και Μπιθικώτση, ενώ είναι ήδη μέλος του σχήματος «Ο Πάπυρος του Fackelmann», του δασκάλου - ερευνητή Γιώργου Λυκούρα, του οποίου οι συνθέσεις βασίζονται σε αρχαιοελληνικούς στίχους. Είναι, επίσης, μέλος των Melios Balkana Mama, ενώ έχει και το δικό της σχήμα με τους Σταύρο Δερβιζιώτη και Παναγιώτη Καψαμπέλη.

Φυσικά, έχει συνεργαστεί και με άλλους κατά καιρούς, όπως τον Γιώργο Μαρινάκη από την Κωνσταντινούπολη σε δικά του τραγούδια με ελληνικό και τούρκικο στίχο. Ναι, καλά διαβάσατε. Η Μυρτώ Καμβυσίδη τραγουδάει σε όσες περισσότερες γλώσσες μπορεί: Από αρχαία ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά μέχρι τούρκικα, εβραϊκά και ρώσικα.

Η δική μας Μαρία Κάλλας, απόψε στις 23:00 | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η δική μας Κάλλας Ερτ3
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ