H Apple χάνει λίγη από τη λάμψη της; - iefimerida.gr

H Apple χάνει λίγη από τη λάμψη της;

apple
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Apple δέχτηκε το πρώτο χτύπημα μετά τον θάνατο του Στίβ Τζομπς. H εταιρεία δεν πούλησε τόσα iPhone όσο υπολόγιζαν οι επενδυτές πως θα πωληθούν την περίοδο που ο Jobs παρέδωσε τα ηνία στο νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Τιμ Κουκ.

Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε πως στο τελευταίο οικονομικό τρίμηνο -που έληξε στις 24 Σεπτεμβρίου- πωλήθηκαν περισσότερα από 17 εκατομμύρια iPhone. Οι πωλήσεις ανέβηκαν σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, που πωλήθηκαν 14 εκατομμύρια, αλλά είναι χαμηλότερες από τον αριθμό των 20 εκατομμυρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.Oι μετοχές της Apple, που είχαν ανέβει στα πιο υψηλά επίπεδα από ποτέ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Τρίτη, έπεσαν κατά 6,5%, δηλαδή κατα 27.43 δολάρια.

Ο Τιμ Κουκ δήλωσε πως οι πωλήσεις των iPhone έπεσαν επειδή οι αγοραστές περίμεναν την κυκλοφορία του νέου iPhone. O κ. Κουκ ήταν αισιόδοξος για τις πωλήσεις του νέου iPhone 4S που ξεκίνησαν στις αρχές του τελευταίου τριμήνου: «Έχουμε την πεποίθηση πως μέχρι τον Δεκέμβρη θα κάνουμε ιστορικό ρεκόρ από τις πωλήσεις των iPhone».

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα δεν πρέπει να παρουσιάζονται τόσο αρνητικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ