Όταν η Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε στον Τσίπρα για να τον συγχαρεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Όταν η Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε στον Τσίπρα για να τον συγχαρεί [εικόνες]

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτές οι φωτογραφίες είναι από τη στιγμή που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σήκωσε το τηλέφωνο για να συγχαρεί τον Αλέξη Τσίπρα για την επανεκλογή του. Τι συζήτησαν;

Το αν ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζητησαν για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση έγινε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των επιτελείων των δύο κομμάτων.

Ολα ξεκίνησαν ότα τον Αλέξη Τσίπρα «πολιόρκησαν» στο γραφείο του οι δημοσιογράφοι –όπως ήταν φυσικό– αργά το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να αποσπάσουν... ειδήσεις και το κατάφεραν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους απέφυγε και είχε μια φιλική κουβέντα μαζί τους, αποφεύγοντας ωστόσο να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με την Φώφη Γεννηματά την ρώτησε αν θα μπορούσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα.
Η απάντηση της κυρίας Γεννηματά ήταν αρνητική και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα για το εσωτερικό του κόμματός της. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε στους δημοσιογράφους τη διαφορετική στάση που είχε για το θέμα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους.
«Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα του κέντρου στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα έρθουν» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους.
Ωστόσο, η φράση του κ. Τσίπρα ότι «θα αυγατίσουν...», όταν ρωτήθηκε αν επαρκούν οι 155 βουλευτές, αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για μετεκλογική συνεργασία με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όταν η Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε στον Τσίπρα για να τον συγχαρεί [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Όταν η Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε στον Τσίπρα για να τον συγχαρεί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει κάθε τέτοια συζήτηση
Το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου τύπου της Φώφης Γεννηματά Νίκου Βοσδογάνη διέψευσε επίσημα ότι υπήρξε συζήτηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στην κυβέρνηση. Το διέψευσε επίσης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θαάσης Θεοχαρόπουλος με ανακοίνωσή του αλλά και με συνεντεύξεις του, επισημαίνοντας ότι έχει την ίδια ακριβώς γραμμή με την Φώφη Γεννηματά στο θέμα αυτό.
Νωρίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε ότι ο Τσίπρας ζήτησε από την Φώφη Γεννηματά να μην υπάρχει πολεμική μεταξύ των δύο κομμάτων με δεδομένη την καλή σχέση που έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός με μια σειρά από ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες.
Ενδεχομένως η διαρροή αυτή να μεθερμηνεύτηκε από την Χαριλάου Τρικούπη σαν έμμεση κυβερνητική στήριξη, που πάντως διαψεύδεται, παρότι η κυρία Γεννηματά φρόντισε να μιλήσει για εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ