Μέλος της ΕΚΤ για Τσίπρα: Μην πάρει το ρίσκο να ζητήσει νέα διαπραγμάτευση - iefimerida.gr

Μέλος της ΕΚΤ για Τσίπρα: Μην πάρει το ρίσκο να ζητήσει νέα διαπραγμάτευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο πράγμα που είπε προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τα οποία χρήζουν νέου κύκλου συζήτησης.

Αυτή την άποψη αντικρούει ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Έρκι Λιικάνεν. Σε δηλώσεις που έκανε σε Έλληνες δημοσιογράφους, με αφορμή επίσκεψή του στην Αθήνα, είπε πως: «Εγώ δεν θα έπαιρνα αυτό το ρίσκο...», εννοώντας πως καλό θα ήταν να αποφύγει ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από τους δανειστές επαναδιαπραγμάτευση της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας.

Όπως μεταφέρει το Capital.gr, o κ. Λιικάνεν επιχείρησε να ξεκαθαρίσει -όσο διακριτικά μπορούσε λόγω της συγκυρίας- ότι η «εμπιστοσύνη» που με πολλές δυσκολίες έχει εγκαθιδρυθεί με την συμφωνία του Ιουλίου, θα ήταν πολύ εύκολο να καταστραφεί αν διαπιστωθεί αναδίπλωση από τις υπογεγραμμένες και ψηφισμένες από την Βουλή δεσμεύσεις.

Στην συζήτηση που ακολούθησε εξήγησε ότι η σύνθεση του φιλανδικού κοινοβουλίου και η ισχυρή παρουσία του κόμματος των ευρωσκεπτικιστών "Αληθινών Φιλανδών” θα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να γίνει αποδεκτή μία νέα υπαναχώρηση της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα.

Ο Φιλανδός τραπεζίτης αρνήθηκε να πάρει θέση για το πως θα προχωρήσει η υπόθεση της επικείμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Αξιοσημείωτο πάντως στοιχείο της παρέμβασής του είναι ότι σε μία από τις απαντήσεις του στην οποία υπερασπίσθηκε την πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η ΕΚΤ όσον αφορά την νομισματική πολιτική και την στροφή στα προγράμματα "ποσοτικής χαλάρωσης”, δεν δίστασε να αναφερθεί με προσοχή αλλά και διακριτικότητα στην σχετική διαφοροποίησή του από τον κ. Draghi, δηλώνοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό του προς αυτόν.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ Αλέξης Τσίπρας μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ