Τι ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις εκλογές -Αποκαλυπτικός πίνακας - iefimerida.gr

Τι ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις εκλογές -Αποκαλυπτικός πίνακας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα exit polls, όσον αφορά τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει τι ψήφισαν οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφισαν:

ΣΥΡΙΖΑ 37,1%, ΝΔ 28,2%, Χρυσή Αυγή 3,8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,3%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 3,4%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 4,5%, Ένωση Κεντρώων 4,1% και Λαϊκή Ενότητα 3,5%.

Δείτε τον πίνακα:

Τι ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις εκλογές -Αποκαλυπτικός πίνακας | iefimerida.gr 0

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι στράφηκαν κατά κύριο λόγο προς τα… αριστερά. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ και η Λαϊκή Ενότητα κατέγραψαν υψηλότερα ποσοστά στους Δ.Υ. από ό,τι στο σύνολο των ψηφοφόρων.

Αντιθέτως, μεγάλοι χαμένοι είναι η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό σχεδόν στο μισό από το γενικό της εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία επίσης είναι πολύ χαμηλά. Στα ίδια είναι η ΝΔ και λίγο κάτω το Ποτάμι.

Στους νικητές, ωστόσο, συγκαταλέγονται και οι ΑΝΕΛ, αλλά και η Ενωση Κεντρώων. Η Ενωση Κεντρώων αποτελεί έκπληξη, αφού είχε βγει στις εκλογές με πρόγραμμα υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ