Επιστρέφουν στις θέσεις τους 60 επίορκοι γιατροί -Με το νόμο Κατρούγκαλου - iefimerida.gr

Επιστρέφουν στις θέσεις τους 60 επίορκοι γιατροί -Με το νόμο Κατρούγκαλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 60 υποθέσεις επίορκων γιατρών εκκρεμούν στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε ρεπορτάζ του Έθνος, η υπόθεση φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας καθώς οι γιατροί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου.

Αυτό θα συμβεί γιατί μετά την συνταξιοδότηση του δικαστικού που είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο Συμβούλιο, δεν έχει οριστεί ακόμα αντικαταστάτης. Έτσι οι υποθέσεις δεν εξετάζονται και οι γιατροί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους με βάση τους νόμους 4325 και 4332 του 2015.

Τι προβλέπουν οι νόμοι

Όπως αναφέρει το Έθνος, η νομοθεσία ορίζει ότι η αναστολή άσκησης των καθηκόντων του γιατρού αίρεται αυτοδίκαια στην περίπτωση που το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν αποφασίσει μέσα σε 30 μέρες. Η σχετική προθεσμία μπορεί να παραταθεί μέχρι την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου και εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων:«Σε περίπτωση που δεν έχει συγκροτηθεί το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή υφίσταται αντικειμενική αδυναμία να συνεδριάσει για να αποφασίσει, κατά τα ανωτέρω, περί της θέσης σε δυνητική αργία, η σχετική προθεσμία για τη γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου παρατείνεται μέχρι την πρώτη συνεδρίασή του και πάντως όχι μετά τη 15η Σεπτεμβρίου 2015».

Υπενθυμίζουμε ότι κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου επέστρεψε στον Ευαγγελισμό χειρουργός ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι να παίρνει «φακελάκι», καθώς και χειρουργός του νοσοκομείου Παίδων, ο οποίος είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα το 2011.
Όπως αναφέρουν πάντως πληροφορίες, το ζήτημα με το Κεντρικό Πιεθαρχικό Συμβούλιο θα λυθεί καθώς αναμένεται διορισμός προέδρου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μέσα στις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ