Σε ενάμιση μήνα η εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ- Ολο το παρασκήνιο - iefimerida.gr

Σε ενάμιση μήνα η εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ- Ολο το παρασκήνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο είχε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου.

Σε αυτή αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Η ανακοίνωση από τη ΝΔ: «Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό».

Οι πιέσεις που δέχτηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από στελέχη και βουλευτές του κόμματος οι οποίοι του επέρριψαν ευθύνες για την ήττα της ΝΔ στις εκλογές τον ανάγκασαν να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει από την κομματική βάση και θα πραγματοποιηθεί σε ενάμιση μήνα, σε ημερομηνία που θα οριστεί επακριβώς, αργότερα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του. Σύμφωνα, ωστόσο, με άλλες πληροφορίες από το ΑΠΕ, κατά τη συνομιλία του με με δημοσιογράφους ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι να μη θέσει υποψηφιότητα καθώς, όπως εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία. «Προς το παρόν κλίνω στο "όχι", γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», δήλωσε συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή). Επίσης, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός, δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται, είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η Κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον». Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας

Απολύτως ορθή χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα MEGA". Ωστόσο,δεν αποσαφήνισε αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

«Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκρεμμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Βορίδης είπε ότι «είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει» προσθέτοντας ότι «αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα».

Ο Πέτρος Τατούλης θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ

Σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά Μικρόφωνα" του Πρακτορείου 104,9 FM.

"Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα [...] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Σχετικά με το αν συνιστά κόλλημα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε: "Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα".

Ο ρόλος του Αδωνι Γεωργιάδη

Ο βουλευτής της Β'Αθηνών θα διαδραματίσει ρόλο στην εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ. Ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και είναι πολλοί οι φίλοι αλλά και τα στελέχη του κόμματος που τον παρακινούν να το αποφασίσει.

Ηταν από τους πρώτους που έθεσε ξεκάθαρα θέμα ιδεολογικής γραμμής και στρατηγικής στη ΝΔ, ζητώντας έμμεσα μια «δεξιά στροφή» στο κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το πρωί ανήρτησε στο facebook τα 6 σημεία «Τι σημαίνει να είσαι Δεξιός»:

«Δεξιός σημαίνει:
1. Αυτός που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία.
2. Αυτός που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δημιουργία.
3. Αυτός που θέλει το λιγότερο κράτος. Κράτος όμως σύγχρονο το οποίο έχει ενσωματώσει στις δομές του την σύγχρονη τεχνολογία.
4. Αυτός που πιστεύει στην επιβράβευση της αξίας και όχι της τεμπελιάς.
5. Αυτός που πιστεύει ότι τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι παρανομίας και ασυδοσίας των κομμάτων.
6. Αυτός που πιστεύει ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να παραδοθεί στους λαθροεισβολείς.

Αυτό σημαίνει δεξιός.

Απορία: Γιατί η ΝΔ ντρέπεται να πει ότι είναι δεξιό κόμμα; Γιατί πρέπει να ντρέπεται κάποιος να πει ότι είναι δεξιός;

Είμαι δεξιός λοιπόν και δεν ντρέπομαι καθόλου γι' αυτό».

Και ο Αντώνης Σαμαράς υποψήφιος για πρόεδρος;

Ωστόσο, με σημερινές νέες του δηλώσεις ο Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε:

«Δεν έχω σκοπό να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος».

«Δεν έχω αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους σχέδια, το μείζον δεν είναι να προστεθεί άλλος ένας ενδιαφερόμενος, αλλά να συζητήσουμε τι Νέα Δημοκρατία θέλουμε» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς αν προτίθεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ., χωρίς πάντως να πει κατηγορηματικά πως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα.

Θέλω να δω ποιοι θα είναι υποψήφιοι, να δω με ποιον μπορώ να έχω προσωπική ταύτιση, είπε, μιλώντας στο Star, ενώ στο ερώτημα αν κατέβαινε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, είπε πως θα τον στήριζε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ