Guardian: Γαλλογερμανική συμφωνία για αύξηση του EFSF στα 2 τρισ. - iefimerida.gr

Guardian: Γαλλογερμανική συμφωνία για αύξηση του EFSF στα 2 τρισ.

EFSF
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδείξεις για γαλλογερμανική συμφωνία για διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕSFS) χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Σε χθεσινό της άρθρο, η βρετανική εφημερίδα Guardian, έκανε λόγο για αύξηση της «δύναμης κρόυσης» του Μηχανισμού στα 2 τρισ. ευρώ, από τα 440 δισ. ευρώ σήμερα.

Η εφημερίδα η οποία επικαλέστηκε Ευρωπαίους αξιωματούχους έκανε λόγο για συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας με στόχο να λειτουργήσει ο Μηχανισμός EFSF ως εγγυητής παρά τις αντιδράσεις της ΕΚΤ. Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει και ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ώστε να επιτυγχάνουν το όριο της κεφαλαιακής επάρκειας 9% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από πλευράς Βρυξελλών, με τους αξιωματούχους να τονίζουν πως οι διαβουλεύσεις για το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεχίζονται με πιο πιθανή πρόταση να αναλάβει ο μηχανισμός τις πρώτες ζημιές επί των χρεογράφων και μέχρι το 20%.

Τονίζουν ωστόσο πως μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται καμία συμφωνία, καθώς προέχει η συνάντηση του Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ