Υπουργείο Μνημονίου -Τι είναι και ποιος θα το πάρει - iefimerida.gr

Υπουργείο Μνημονίου -Τι είναι και ποιος θα το πάρει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές σε χαρτοφυλάκια αναμένεται να έχει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με τον Αλέξη Τσίπρα να φαίνεται πως έχει ήδη αποφασίσει τη δημιουργία ενός υπερυπουργείου.

Θα είναι το υπουργείο Μνημονίου. Ο πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στη θέσπιση του συγκεκριμένου υπερυπουργείου το οποίο-κατά τα πρότυπα της Πορτογαλικής κυβέρνησης- θα έχει ως βασική αρμοδιότητα τη διαχείριση του Μνημονίου και βέβαια θα αναφέρεται μόνο στον πρωθυπουργό.

Για τη θέση του υφυπουργού Τρόικας παρά τω πρωθυπουργώ νούμερο ένα υποψήφιος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βέβαια μπορεί να μην δεχθεί και να θελήσει να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών. Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο υπουργός Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο οποίος όμως ακούγετα πως μπορεί να παραμείνει στη θέση του τσάρου της εθνικής Οικονομίας. Βεαια πάντα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί επικεφαλής στο συγκεκριμένο υπερυπουργείο και κάποιο πρόσωπο αουτσάιντερ, αλλά της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο οι κκ Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ήταν τα πρόσωπα που διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν σε συμφωνία με τους δανειστές, οπότε γνωρίζουν τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ