«Τρελοί» για μετανάστευση στη Γερμανία οι Έλληνες φοιτητές - iefimerida.gr

«Τρελοί» για μετανάστευση στη Γερμανία οι Έλληνες φοιτητές

γερμανικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση σπρώχνει τους Έλληνες στην μετανάστευση και από αυτόν τον δραματικό «κανόνα» δεν ξεφεύγουν ούτε οι φοιτητές μας οι οποίοι «ψάχνονται σαν τρελοί», σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, για να μεταναστεύσουν στην Γερμανία που έχει ανάγκη από υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτό αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα "Kölner Stadt Anzeiger" σε σημερινό της άρθρο, το οποίο έχει τίτλο «Τρελός για τη Γερμανία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρατηρείται συνεχής αύξηση στην ζήτηση για εκμάθηση γερμανικών ιδιαίτερα από νεαρούς Έλληνες οι οποίοι θέλουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία.

Στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας γίνεται αναφορά στα στοιχεία του Ινστιτούτου Γκαίτε, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των Ελλήνων που μαθαίνουν γερμανικά αυξήθηκε το 2011 κατά 70% σε σχέση με πέρσι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τονίζει η εφημερίδα, οι ενδιαφερόμενοι είναι φοιτητές και εξειδικευμένοι νέοι από 25 ετών και πάνω (αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες) που θεωρούν ότι η μετανάστευση στην Γερμανία θα τους δώσει μια καλύτερη ευκαιρία εν μέσω της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. Μάλιστα, γίνεται αναφορά σε μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία το 84% των νεαρών φοιτητών θέλουν να μεταναστεύσουν. Η ίδια τάση για μετανάστευση παρατηρείται ακόμα και σε μαθητές, ιδιαίτερα των τελευταίων τάξεων του Λυκείου, οι οποίοι δεν βλέπουν μέλλον στην Ελλάδα.

Το άρθρο θέτει το ερώτημα του αν είναι σωστό να εγκαταλείψει κανείς την Ελλάδα αυτήν την στιγμή, ερώτημα στο οποίο οι Έλληνες φοιτητές απαντούν καταφατικά αφού «αισθάνονται ότι και αυτή τους έχει εγκαταλείψει»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ