Αύξηση του ποσοστού ΧΑ στα νησιά του Αιγαίου εξαιτίας των μεταναστών - iefimerida.gr

Αύξηση του ποσοστού ΧΑ στα νησιά του Αιγαίου εξαιτίας των μεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής, έως και 5 μονάδες σημειώθηκε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι περιοχές οι οποίες αποτέλεσαν χώρους υποδοχής προσφύγων επέλεξαν να αναδείξουν τέταρτη δύναμή την ακροδεξιά παράταξη.

Παρά το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να εκλέξει βουλευτή στις περιφέρειες Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου, εντούτοις τα ποσοστά φανερώνουν μια ανοδική πορεία σε σχέση με εκείνα του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα:

  • Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στο δήμο της Κω, με τη Χρύση Αυγή να ανεβάζει το ποσοστό της πάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες , συγκεντρώνοντας 10,15% έναντι του 5,07% τον Ιανουάριο.
  • Στο νησί της Λέσβου, που βρισκόταν στο επίκεντρο του προσφυγικού, η ΧΑ αύξησε το ποσοστό της στο 7,85% συγκριτικά με το 4,66% του Ιανουαρίου.
  • Στην εκλογική περιφέρεια Δωδεκανήσου, τα ποσοστά της ΧΑ ανέβηκα στο 8,09% έναντι 5,53% που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές.
  • Στη Σάμο η ΧΑ συγκέντρωσε 7,66% από 5,54% τον Ιανουάριο.
  • Ενώ η μικρότερη αύξηση παρατηρείτε στο δήμο της Χίου με 5,82 από 4,69% των τελευταίων εκλογών.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ