ΠΑΣΟΚ: Θα συμμετέχουμε σε συγκυβέρνηση αν μπει και η ΝΔ - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Θα συμμετέχουμε σε συγκυβέρνηση αν μπει και η ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα της κάλπης – όπως προέκυψε τουλάχιστον μέχρι στιγμής από τα exit polls – ερμηνεύουν στο ΠΑΣΟΚ ως δείγμα ότι πρέπει να υπάρξουν συναινέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Ο λαός έστειλε σήμα ότι δεν μπορούν να είναι εκτός κάδρου ευθυνών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» είναι το πρώτο σχόλιο της Χ. Τρικούπη για τα αποτελέσματα των exit polls.

Επιπλέον, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το διαφαινόμενη αύξηση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ. Ως προς την συμμετοχή τους ή όχι σε μια πιθανή συγκυβέρνηση, οι απόψεις διίστανται: Κάποιοι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξει μόνο κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν και την κυβερνητική εκπροσώπηση του κινήματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στελέχη της Χ. Τρικούπη, διαμηνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να μετάσχει σε μια κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συμμεχοχή και της Νέας Δημοκρατίας.

«Ολοι μέσα - σε θνησιγενή σχήματα δεν συναινούμε»

«Ολοι μέσα» είναι το μήνυμα που στέλνουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά μιλώντας στο iefimerida.gr

Οπως εξηγούν η χώρα απαιτεί σταθερότητα. Μια κυβέρνηση 2-3 μηνών δεν έχει νόημα. Και όποια κυβέρνηση έχει απ' έξω το 2ο κόμμα, με αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα, δεν υπηρετείται η ανάγκη για σταθερή διακυβέρνηση».

Προσθέτουν με νόημα πως «σε θνησιγενή και ευκαιριακά σχήματα δεν θα συναινέσουμε και δεν θα αποστούμε από αυτή τη θέση» επαναλαμβάνοντας πως «από Δευτέρα πρέπει να καθίσουμε κάτω και να σχηματίσουμε μια σοβαρή κυβέρνηση». Ακόμη, διεμήνυαν πως «όποιος δεν θελήσει να μπει, θα αναλάβει τις ευθύνες του».

«Δεν θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη που είμαστε τριτοτέταρτοι και όχι εκείνοι που είναι πρώτοι και δεύτεροι» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στη Χ. Τρικούπη υποστηρίζουν ότι η εικόνα που έχουν είναι πως θα φτάσουν πιο κοντά στο 7,% απ' ό,τι στο 7%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ