H Mission e είναι μια σπορ ηλεκτρική Porsche με 600 άλογα [βίντεο] - iefimerida.gr

H Mission e είναι μια σπορ ηλεκτρική Porsche με 600 άλογα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως εξελίσσονται τα πράγματα κανένας κατασκευαστής δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος ως προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έτσι η Porsche παρουσίασε στη Φρανκφούρτη το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο ονομάζει Mission e.

Η Mission e λοιπόν είναι τετραθέσια, συνδυάζει αισθητικά στοιχεία της all time classic 911 και της Panamera, ενώ χαρακτηριστικό του αμαξώματός της είναι τα πολλά ανοίγματα, που βελτιώνουν την αεροδυναμική. Οι πόρτες της ανοίγουν με αντίθετη φορά και δεν υπάρχει μεσαία κολώνα, οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες και οι ζάντες από ανθρακονήματα είναι 21 και 22 ιντσών.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ξεχωριστά καθίσματα για τους, όπως είπαμε, 4 συνολικά επιβάτες, ο πίνακας οργάνων είναι στην ουσία μια οθόνη OLED, ενώ παρόντα είναι όλα τα συστήματα ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης.

Η κίνηση της εξασφαλίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, η συνολική ισχύς της φτάνει τα 600 άλογα, το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 δεύτερα και το 0-200 σε λιγότερα από 12”, ενώ μια σοβαρή ένδειξη των δυνατοτήτων της είναι ότι ολοκληρώνει ένα γύρο στο Nuerburgring σε λιγότερα από 8 λεπτά.

Η αυτονομία της ηλεκτρικής Porsche, που διαθέτει και τετραδιεύθυνση, φτάνει τα 500 χιλιόμετρα, ενώ πρωτοποριακή είναι η διαδικασία φόρτισής της, που η γερμανική εταιρεία ονομάζει turbo charging. Με την τεχνολογία αυτή οι μπαταρίες φορτίζονται στο 80%, που επαρκεί για περίπου 400 χιλιόμετρα, σε μόλις 15 λεπτά. Εδώ η τάση φόρτισης φτάνει τα 800V, ενώ φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απλό οικιακό ρεύμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ