Μπλέξιμο με τα διόδια και τις εκλογές -Τι απαντούν εταιρείες και υπ. Εσωτερικών - iefimerida.gr

Μπλέξιμο με τα διόδια και τις εκλογές -Τι απαντούν εταιρείες και υπ. Εσωτερικών

(EUROKINISSI/ ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιές» άναψε ο Παναγιώτης Κουτσούμπας, φέρνοντας στη δημοσιότητα το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων και το γεγονός ότι οι οδηγοί που διέρχονται από αυτά, πληρώνουν κανονικά.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επικοινώνησε με την Βασιλική Θάνου για το θέμα, με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό να του δηλώνει ότι θα επιληφθεί του θέματος. Ακολούθησε όμως ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που «δείχνει» προς το υπουργείο Οικονομίας για το ζήτημα που προέκυψε.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο, «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας», σημειώνεται.

Για το θέμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν άνοιξαν τα διόδια για τη μετακίνηση των ψηφοφόρων. «Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους», σχολίασε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Η απάντηση των εταιρειών

Οι κοινοπραξίες των αυτοκινητόδρομων από την άλλη, απάντησαν ότι η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται απο τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος. Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου από την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη την όποια συμφωνία για εκ νέου ελεύθερη διέλευση, καθώς θα διπλασιαζόταν το κόστος που θα καλείτο να καταβάλλει για δυο πλέον εκλογικές διαδικασίες -του δημοψηφίσματος και τη σημερινή.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη εξέλιξη

«Η μη αποδοχή του αιτήματος από την πλευρά των εταιριών για ελεύθερη διέλευση των πολιτών από τα διόδια είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Αυτό που ίσχυσε στο δημοψήφισμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το δικαίωμα των πολιτών στις μετακινήσεις, ειδικά την κορυφαία ημέρα έκφρασης της δημοκρατίας, είναι αδιαπραγμάτευτο» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ