Νέο ναυάγιο με μετανάστες στη Μυτιλήνη: Πνίγηκε 6χρονο κοριτσάκι - iefimerida.gr

Νέο ναυάγιο με μετανάστες στη Μυτιλήνη: Πνίγηκε 6χρονο κοριτσάκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις 6 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού στα ανοιχτά της Μυτιλήνης για τον εντοπισμό προσφύγων

Με πλωτά και ελικόπτερα «χτενίζει» στα ανοιχτά της Μυτιλήνης το Λιμενικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα πλοιάριο, το οποίο μετέφερε μετανάστες από τις ακτές της Τουρκίας, ανατράπηκε και 46 άτομα βρέθηκαν στη θάλασσα. Στην πλαστική λέμβο επέβαιναν συνολικά 9 παιδιά κάτω των 12 ετών και 11 ή 12 γυναίκες.

Ελικόπτερο της Frontex στα νοτιοανατολικά του νησιού, στην περιοχή του αεροδρομίου εντόπισε και περισυνέλεξε 24 πρόσφυγες ενώ νεκρό ανασύρθηκε και ένα 6χρονο κοριτσάκι.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Το σύνολο των διασωθέντων ναυαγών μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο της Μόριας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η βάρκα ανατράπηκε από τα κύματα εμπορικού πλοίου που εκείνη την ώρα έπλεε πολύ κοντά στο σημείο όπου ήταν η βάρκα με τους μετανάστες.

Το περιστατικό έρχεται λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία του Σαββάτου στα ανοιχτά της Λέσβου που είχε ως αποτελέσμα το θάνατο ενός 5χρονου παιδιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Λιμενικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ