Στο 25% οι μειώσεις από το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο για το 2012 - iefimerida.gr

Στο 25% οι μειώσεις από το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο για το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο ποσοστό μέγιστης μείωσης αποδοχών το 2012 από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου πάει από το 30% στο 25%, όπως ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή που ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ομιλία του κ Βενιζέλος έκανε μία σύντομη περιγραφή του πολυνομοσχεδίου και ανέφερε ότι αναστέλλεται η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας, με διοικητική πράξη να επεκτείνει την ισχύ της κλαδικής σύμβασης και σε αυτούς, που δεν έχουν υπογράψει. Στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθεί, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός, με προσθήκη, ειδικός λογαριασμός, όπου θα εντάσσονται τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή, προκειμένου «να ξέρει ο πολίτης ότι ο αγώνας που γίνεται θα επιφέρει καρπούς». Επίσης, οι πόροι του «πράσινου ταμείου» όσο διάστημα παραμένον αδιάθετοι, θα μπαίνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολυνθεί ο δανεισμός των ΟΤΑ, για λόγους ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ